Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Spartak – Crvena zvezda Grundfos 29:30 (15:14)

Rukometaši Crvene zvezde Grundfos savladali su Spartak u hali „Dudova šuma“ i ostvarili veoma bitnu pobedu u plej-autu: 30:29 (14:15).

Marko Knežević je postigao pobedonosni gol pet sekundi pre kraja i doneo Zvezdi drugu pobedu u Subotici, prvu posle tri i po godine. Iako dodatno oslabljen izostankom kapitena Nemanje Vučićevića, sa samo jednim pivotmenom, ekipa Ratka Đurkovića je u drugom poluvremenu napravila preokret i imala prednost, koju su Subotičani sa dva sedmerca u finišu istopili. Ali, ovog puta je lopta stala na crvenu stranu, za razliku od prethodnih utakmica. Za Crvenu zvezdu je debitovao mladi Filip Milošević.

Mirko Đurović i Marko Knežević su preuzeli odgovornost na sebe da utakmicu kontrolišu i sprovedu do pozitivnog ishoda. Celo prvo poluvreme proteklo je u dobrim odbranama i gol za gol igri. Spartak je imao +2 u 17.minutu, vođstvo je održavao do 22.minuta kada su pogodili Majes i Knežević za 20:20. Vukadinović i Mrvović su ponovo doneli istu razliku, a Majes novim golom postavio 15:14 pred poluvreme.

Zvezda je znala koliko je ovo bitna utakmica za oba tima, i da je i pored ogromnim kadrovskih problema, ulog još veći. Malo po malo su crveno-beli uspevali da uspostave ritam, pa su serijom od tri vezana gola i poveli prvi put posle 9.minuta, a zatim novom serijom preko Matičića došli do 20:23 u 43.minutu. Crvena zvezda je uspešno čuvala vođstvo do samog finiša kada je Spartak sa dva, veoma olako dosuđena sedmerca za minut došao do 29:29, preko bivšeg krila našeg tima, Uroša Radosavljevića. Ostalo je deset sekundi do kraja, Knežević je krenuo ka golu domaćih i sa devet metara savladao Radovića za veliku pobedu.

Mirko Đurović sa devet i Marko Knežević sa osam golova su bili najefikasniji, Viktor Matičić je postigao šest.

Zvezda je ovom pobedom došla do 10 boda u plej-autu i u narednom kolu dočekuje prvoplasirani Proleter sa 12, u „Šumicama“, posle reprezentativne pauze.

SPARTAK – CRVENA ZVEZDA Grundfos 29:30 (15:14)
Subotica, hala: „Dudova šuma“. Gledalaca: 300. Sudije: Đorđe Jevtić i Miloš Jevtić (Lazarevac). Isključenja: Spartak 6, Crvena zvezda 12 minuta. Sedmerci: Spartak 8(8), Crvena zvezda 3(2).

SPARTAK: Mrvović 5, Miskin, Stojanović 3, Milunović 1, Čolović, Vještica 2, Potpara, Spremo 3, Radosavljević 11(8), Ivančević 1, Gudurić 2, Vukadinović 1, Pižurica, Tasić, Kerić, Radović. Trener: Bojan Butulija

CRVENA ZVEZDA Grundfos: Đurović 9, Simić, Jevtović 1, Jović 1, Stojanović, Gemaljević, Majes 3, Jelić, Matičić 6(1), Blagojević, Alavanja, Bogunović, Laković, Šljukić 3, Milošević, Knežević 8(1). Trener: Ratko Đurković

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama