Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Спартак – Црвена звезда Грундфос 29:30 (15:14)

Рукометаши Црвене звезде Грундфос савладали су Спартак у хали „Дудова шума“ и остварили веома битну победу у плеј-ауту: 30:29 (14:15).

Марко Кнежевић је постигао победоносни гол пет секунди пре краја и донео Звезди другу победу у Суботици, прву после три и по године. Иако додатно ослабљен изостанком капитена Немање Вучићевића, са само једним пивотменом, екипа Ратка Ђурковића је у другом полувремену направила преокрет и имала предност, коју су Суботичани са два седмерца у финишу истопили. Али, овог пута је лопта стала на црвену страну, за разлику од претходних утакмица. За Црвену звезду је дебитовао млади Филип Милошевић.

Мирко Ђуровић и Марко Кнежевић су преузели одговорност на себе да утакмицу контролишу и спроведу до позитивног исхода. Цело прво полувреме протекло је у добрим одбранама и гол за гол игри. Спартак је имао +2 у 17.минуту, вођство је одржавао до 22.минута када су погодили Мајес и Кнежевић за 20:20. Вукадиновић и Мрвовић су поново донели исту разлику, а Мајес новим голом поставио 15:14 пред полувреме.

Звезда је знала колико је ово битна утакмица за оба тима, и да је и поред огромним кадровских проблема, улог још већи. Мало по мало су црвено-бели успевали да успоставе ритам, па су серијом од три везана гола и повели први пут после 9.минута, а затим новом серијом преко Матичића дошли до 20:23 у 43.минуту. Црвена звезда је успешно чувала вођство до самог финиша када је Спартак са два, веома олако досуђена седмерца за минут дошао до 29:29, преко бившег крила нашег тима, Уроша Радосављевића. Остало је десет секунди до краја, Кнежевић је кренуо ка голу домаћих и са девет метара савладао Радовића за велику победу.

Мирко Ђуровић са девет и Марко Кнежевић са осам голова су били најефикаснији, Виктор Матичић је постигао шест.

Звезда је овом победом дошла до 10 бода у плеј-ауту и у наредном колу дочекује првопласирани Пролетер са 12, у „Шумицама“, после репрезентативне паузе.

СПАРТАК – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос 29:30 (15:14)
Суботица, хала: „Дудова шума“. Гледалаца: 300. Судије: Ђорђе Јевтић и Милош Јевтић (Лазаревац). Искључења: Спартак 6, Црвена звезда 12 минута. Седмерци: Спартак 8(8), Црвена звезда 3(2).

СПАРТАК: Мрвовић 5, Мискин, Стојановић 3, Милуновић 1, Чоловић, Вјештица 2, Потпара, Спремо 3, Радосављевић 11(8), Иванчевић 1, Гудурић 2, Вукадиновић 1, Пижурица, Тасић, Керић, Радовић. Тренер: Бојан Бутулија

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос: Ђуровић 9, Симић, Јевтовић 1, Јовић 1, Стојановић, Гемаљевић, Мајес 3, Јелић, Матичић 6(1), Благојевић, Алавања, Богуновић, Лаковић, Шљукић 3, Милошевић, Кнежевић 8(1). Тренер: Ратко Ђурковић

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама