Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Crveno-beli dali i poslednji atom snage za ogromnu pobedu!

Raspored nije mogao da bude teži, umor je hteo da dođe po svoje, ali crveno-beli o tome nisu mislili. Zvali su svoju publiku u pomoć, ona je došla u velikom broju i pružila energiju kakva se samo poželeti može. Među navijačima bio je i prvi reket sveta Novak Đoković, kao legenda Crvene zvezde Zufer Avidja i mnogi drugi znameniti Zvezdaši. Dejan Radonjić i njegovi izabranici su poželeli, želje su im se ispunile, a oni su znali da uzvrate.

Borba do poslednjeg atoma snage, granitna odbrana kada je to bilo potrebno i odlična rešenja u napadu trasirali su put do pobede, mnogo vredne pobede. Crvena zvezda – Makabi 84:77!

Statitstika će sakriti koliki su timski trud uložili crveno-beli da dođu do trijumfa. Sakriće bacanje po parketu, beskompromisnu borbu i trud uložen za ovu veliku pobedu. Ona neće sakriti učinak Nikole Kalinića koji je meč završio sa 15 poena, pet skokova i pet asistencija. Sjajan je bio Nejt Volters koji je ubacio 12, dok je Ognjen Dobrić meč završio sa 10 poena i pet skokova. Ostin Holins je ubacio 11, ali je njegova povreda kolena bila izvesno i jedini loš momenat u dvorani ”Aleksandar Nikolić”.

Energija sa tribina bila je veliki impuls za crveno-bele. Umor se zaboravio kada je krenula utakmica, a igrači Crvene zvezde upijali su snažnu podršku sa tribina. Odbrana je bila savršena, fantastičan napadački tim kakav je Makabi sveden je na samo deset poena u prvoj četvrtini. Na drugoj strani parketa ređale su se minijature Holinsa koji je već u prvih 10 minuta imao devet poena, ali je imponovala timska igra izabranika Dejana Radonjića. U takvim okolnostima prirodan sled događaja bio je 14 poena prednosti za Zvezdu nakon prve četvrtine – 24:10.

Makabi je mini-serijom 5:0 smanjio predsnost crveno-belih, ali je reakcija nakon tajmauta trenera Radonjića bila snažna. Pogađali su Holins i Dobrić, a nakon poena Ognjena Kuzmića crveno-beli su došli do najvećeg vođstva na utakmici – 35:19.

Ipak, razigrali su se preiskusni internacionalci u redovima Makabija – Vilbekin i Naneli pre svih. Serija 8:0 Makabija vratila je na jednocifreni zaostatak ”ponos Izraela”. Odgovor je bio u rukama kapitena Lazića koji je postigao trojku, međutim Naneli je vratio istom merom. Stigla je u pravo vreme trojka Ivanovića, ali je Naneli pogađao u seriji i držao Makabi u igri. Nakon trojke Vilijamsa gosti su prišli na tri poena zaostatka – 42:39. To je bio rezultat na poluvremenu.

Treća četvrtina počela je kako se i druga završila, trojkom Vilijamsa. Ipak, reakcija je bila silovita. Pogađali su redom – Volters, Kalinić i Vajt i crveno-beli su za tili čas bili na plus devet – 51:42. Usledilo je zakucavanje Kuzmića na asistenciju Holinsa i Zvezda je ponovo imala dvocifrenu prednost – 53:42.

Ipak, crveno-beli su propustili nekoliko šansi da se dodatno odvoje, a to je iskusni rival dočekao i novom serijom prišao ponovo i izjednačio rezultat – 57:57. Preokrenuo je Makabi preko raspoloženog Dibartolomeua, ali je onda stigla trojka Ognjena Dobrića – 62:60, a već u sledećem napadu je popularni Šegi iznudio tri slobodna bacanja. Šest uzastopnih poena Dobrića doneli su prednost od pet poena Zvezdi pred poslednju četvrtinu – 65:60.

Odbrana je opet bila čvrsta. Makabi nije mogao da nađe rešenja, a pogađali su Lazarević, Davidovac i Nikola Ivanović posle čije trojke je dvorana eksplodirala – 72:60.

Ipak, Makabi je uspeo još jednom da se vrati u igru i to serijom 10:2 kojom su Izraelci prišli na četiri poena zaostatka – 74:70. Odgovorili su Volters i Kalinić, ali i Dobrić izuzetno požrtvovanom odbranom (78:70). Pogodio je Naneli trojku iz očaja, ali je odgovorio Luka Mitrović. Crveno-beli su gazili ka vrednom trijumfu.

Crvena zvezda mts – Makabi 84:77 (24:10, 18:29, 23:21, 19:17)

Crvena zvezda mts : Lazarević 2, Volters 12, Davidovac 5, Mitrović 6 (6sk), Lazić 3, Kalinić 15 (5sk, 5as), Dobrić 10 (5sk), Holins 11, Simonović, Ivanović 7, Vajt 5, Kuzmić 8.

Izvor: KKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama