Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Poraz u derbiju, sačuvano plus 15 i prvo mesto

 

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu rezultatom 98:84 (28:21, 12:13, 24:29, 34:21) u utakmici 21. kola ABA lige.

ABA liga, 21. kolo:
Partizan – Crvena zvezda 98:84 (28:21, 12:13, 24:29, 34:21)

Dvorana: Aleksandar Nikolić” (Beograd)
Sudije: Boltauzer, Nedović, Radojković.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bili su Davidovac i Holins sa po 17 ubačenih poena.

Crvena zvezda je i pored poraza sačuvala prvo mesto i bolji međusobni skor jer je u prvom derbiju slavila sa 15 poena razlike.

Crveno-beli su trenutno na skoro 17-2 i imaju utakmicu manje, Partizan i Budućnost na pozicijama dva i tri imaju po tri poraza, odnosno 4 poraza.

Ekipa Crvene zvezde borila se u ovoj utakmici i pored činjenice da je odigrala dve vrlo teške evroligaške utakmice u prethodnih 7 dana i uspevala da se vraća iz minusa od 13 poena, čak i da priđe na poen zaostatka na ulasku u poslednju četvrtinu (67:66)

Međutim, bez svežine i treninga na dan utakmice, uz nekoliko vrlo problematičnih sudijskih odluka i vrlo „čudan“ kriterijum koji je od početka meča zauzeo na prvom mestu tandem Boltauzer – Nedović, crveno-beli nisu izdržali, ali su ostvarili jedan cilj, a to je bolji međusobni skor u eventualnom krugu na vrhu tabele jer su postigli 4 vezana poena u poslednjih 30 sekundi i tako doživeli manji poraz od pobede u prvom delu sezone..

Senku na ovaj meč bacilo je i nesportsko ponašanje reprezentativca Srbije Avramovića koji je nepristojnim gestikulacijama isprovocirao trenera Crvene zvezde Dejana Radonjića i celokupnu klupu našeg tima, a epilog svega je bilo isključenje trenera crveno-belih koji je tom prilikom zaradio drugu tehničku grešku.

Crvena zvezda: Lazarević, Volters 10, Davidovac 17, Mitrović 4, Lazić 3, Kalinić 6, Dobrić 8, Holins 17, Simonović, Ivanović 6, Vajt 7, Kuzmić 6.

Ekipu Crvene zvezde mts očekuju novi izazovi, već u utorak u Beograd stiže ekipa Reala u zaostalom meču Evrolige, a već u četvrtak gost hale Aleksandar Nikolić biće Makabi.

Karte za oba meča već se nalaze u prodaji.

U narednom kolu regionalne ligę, Crvena zvezda mts dočekuje ekipu Studentskog centra.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Skoči na traku sa alatkama