Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Pobeda za kraj Regionalne lige

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su Budvu u poslednjem kolu Premijer Regionalne lige na turniru u Zagrebu – 12:7 (3:2, 3:0, 4:3, 2:2).

Crvena zvezda je učešće u Regionalnoj ligi ove sezone završila na šestoj poziciji, sa sedam pobeda i pet poraza. Za Fajnal for je bilo potrebno, ipak, više.

Zvezda je i pored utakmice koju je odigrala samo desetak sati ranije protiv Mladosti, bila sigurna protiv Budvana. Osim u prvom periodu kada se igrao gol za gol, u drugoj četvrtini je stečena prednost koja je kontrolisana do kraja.

Marković je doneo prednost Zvezdi, izjednačio Ivanović, zatim su pogađali Basara i Drašković iz peterca, a posle nekoliko neiskorišćenih šansi, 12 sekundi pre kraja prvog dela igre Pješivac je pogodio za 2:3. U drugoj četvrtini, Mišović je odbranio peterac Draškoviću, a Đurđić i Basara sa dva gola u finišu nastavili seriju za 2:6.

Serija između četvrtina se nastavila i na startu trećeg kvartala do 6:0, Gajić i Pješivac su povisili na 2:8 i potvrdili pobednika. Posle 13 minuta je pogodio Ivanović za Budvane, zatim i Kovačević, strelac je bio i Đardan, ali su Subotić i Đurđić osigurali +5, pre poslednjih osam minuta – 5:10.

U poslednjoj četvrtini Zvezda je preko Smiljevića i Milojevića imala 5:12, ali su Korać i Đardan drugim golom postavili konačnih 7:12.

Basara je sa tri gola bio najefikasniji, Pješivac i Đurđić su postigli po dva, po jedan Marković, Gajić, Subotić, Smiljević i Milojević.

Crveno-bele očekuje plej-of Superlige i borba za učešće u Ligi šampiona i naredne sezone. Po povratku sa reprezentativnih obaveza sledi treći derbi sezone, a zatim i završnica u Ligi šampiona.

BUDVA – CRVENA ZVEZDA 7:12 (2:3, 0:3, 3:4, 2:2)
Zagreb, bazen
: ŠRC „Mladost“. Sudije: Dragan Štampalija i Robert Tioco (Hrvatska)Igrač više: Budva 1/5, Crvena zvezda 1/2. Peterci: Budva 1(2).

BUDVA: Mandić, Ćetković, Đardan 2, Kovačević 1, N.Dragović, Ivanović 2, Vukićević, D.Dragović, Latinović, Jablan, Drašković 1(1), Kosić, Kolesko, Korać 1. Trener: Igor Martinović

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Gajić 1, Đurđić 2, Marković 1, Subotić 1, Milojević 1, Pješivac 2, Basara 3, Rađen, Stojanović, Gardašević, Trtović, Ivanović, Smiljević 1. Trener: Dejan Savić

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama