Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Победа за крај Регионалне лиге

Ватерполисти Црвене звезде савладали су Будву у последњем колу Премијер Регионалне лиге на турниру у Загребу – 12:7 (3:2, 3:0, 4:3, 2:2).

Црвена звезда је учешће у Регионалној лиги ове сезоне завршила на шестој позицији, са седам победа и пет пораза. За Фајнал фор је било потребно, ипак, више.

Звезда је и поред утакмице коју је одиграла само десетак сати раније против Младости, била сигурна против Будвана. Осим у првом периоду када се играо гол за гол, у другој четвртини је стечена предност која је контролисана до краја.

Марковић је донео предност Звезди, изједначио Ивановић, затим су погађали Басара и Драшковић из петерца, а после неколико неискоришћених шанси, 12 секунди пре краја првог дела игре Пјешивац је погодио за 2:3. У другој четвртини, Мишовић је одбранио петерац Драшковићу, а Ђурђић и Басара са два гола у финишу наставили серију за 2:6.

Серија између четвртина се наставила и на старту трећег квартала до 6:0, Гајић и Пјешивац су повисили на 2:8 и потврдили победника. После 13 минута је погодио Ивановић за Будване, затим и Ковачевић, стрелац је био и Ђардан, али су Суботић и Ђурђић осигурали +5, пре последњих осам минута – 5:10.

У последњој четвртини Звезда је преко Смиљевића и Милојевића имала 5:12, али су Кораћ и Ђардан другим голом поставили коначних 7:12.

Басара је са три гола био најефикаснији, Пјешивац и Ђурђић су постигли по два, по један Марковић, Гајић, Суботић, Смиљевић и Милојевић.

Црвено-беле очекује плеј-оф Суперлиге и борба за учешће у Лиги шампиона и наредне сезоне. По повратку са репрезентативних обавеза следи трећи дерби сезоне, а затим и завршница у Лиги шампиона.

БУДВА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 7:12 (2:3, 0:3, 3:4, 2:2)
Загреб, базен
: ШРЦ „Младост“. Судије: Драган Штампалија и Роберт Тиоцо (Хрватска)Играч више: Будва 1/5, Црвена звезда 1/2. Петерци: Будва 1(2).

БУДВА: Мандић, Ћетковић, Ђардан 2, Ковачевић 1, Н.Драговић, Ивановић 2, Вукићевић, Д.Драговић, Латиновић, Јаблан, Драшковић 1(1), Косић, Колеско, Кораћ 1. Тренер: Игор Мартиновић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Гајић 1, Ђурђић 2, Марковић 1, Суботић 1, Милојевић 1, Пјешивац 2, Басара 3, Рађен, Стојановић, Гардашевић, Тртовић, Ивановић, Смиљевић 1. Тренер: Дејан Савић

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама