Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Odbojkašice Crvene zvezde osvojile Kup Srbije!

Odbojkašice Crvene zvezde osvojile su Kup Srbije nakon što su u finalu u Lajkovcu savladale domaći Železničar sa 3:1 (25:18, 25:14, 18:25, 25:23).

Crveno-bele su tako došle do svog 18. trofeja u Kupu države i prvog trofeja posle osam godina posta. Iz trećeg pokušaja su savladale istog protivnika, koji je pred domaćom publikom branio trofej.

Zvezda je od starta krenula odlučno ka cilju, bila raznovrsna, što je umnogome doprinelo da samopozdanje tokom meča raste. Ana Živojinović, Božica Marković i Dajana Bošković su kombinovanim poenima donele 11:7, što je nateralo Branka Kovačevića na tajm-aut. Nije to usporilo naš tim, koji je poenima u seriji došao do 17:9, pa je Branko Kovačević morao ponovo da zatraži predah za savete svom timu. Jovana Mirosavljević je preuzela odgovornost, pokrenula svoju ekipu, pa je Milan Gršić posegnuo za dva tajm-auta, drugi posle tri vezana poena na 22:18. Taktički duel je u prvom setu pripao treneru Crvene zvezde, nisu dozvolile crveno-bele kiks i vrlo brzo stigle do šest set lopti, prvu je iskoristila Jelena Delić za 25:18 i 1:0.

Kada igrate sa Bojanom Drčom sve je lakše, Zvezda je imala 5:2 i 8:3 između dva tajm-auta Kovačevića, a zatim na odlične servise Dajane Bošković i Ane Živojinović odvela meč u svom smeru i efikasno završila i drugi set kojim je duplirala vođstvo, 25:14 – 2:0. Sedam od 14 poena Boškovićeva je osvojila u drugom setu.

I pored dobrog otvaranja trećeg seta, usledio je mali pad, što je Železničar iskoristio kao slamku spasa za meč, pa je posle 6:7 Milan Gršić zatražio predah. Primačka dijagonala Mirosavljević-Uzelac je donela 8:12 lajkovačkoj ekipi, ali su naše devojke odlično čitale igru, sa tri vezana bloka Jelena, Lazić i Delić, stigle do 11:12, Branko Kovačević je odmah reagovao. Nije tajm-aut doneo promenu, Zvezda je stigla do preokreta vezanim poenima (14:12), pa je posle novih saveta Branka Kovačevića, Jelena Oluić pokrenula svoju ekipu, a Železničar sa pet poena iz bloka od narednih šest stekao prelomio set, (16:22). Sedam set lopti, posle greške Božice Marković iskoristili su drugu za 2:1, 18:25.

Prednost domaćeg terena i prednost od 3:7 posle osvojenog seta su dale na samopouzdanju braniocu trofeja. Milan Gršić je zatražio tajm-aut, Zvezda polako topila minus na servis Nevene Sajić, a zatim je na servis liniju stala i Jelena Lazić i crveno-bele su stigle do 15:15. U tim trenucima je bio bitan svaki poen, a iskustvo i kvalitet Bojane Drče su prevaga u svakom trenutku. Jelena Lazić i Božica Marković su donele +3, a Bojana Drča sa dva vezana poena 22:18. Aleksandra Uzelac je uspela da unese neizvesnost, Jelena Lazić donela tri meč lopte, 24:21. Valerija Savićević je donela Železničaru nadu na 24:23 da mogu do petog seta, ali Jelena Lazić je Zvezdi donela presudan poen, za pobedu i Kup Srbije – 25:23, 3:1.

Najefikasnija sa 15 poena bila je Jelena Lazić, Dajana Bošković je osvojila 14, Jelena Delić 12, Ana Živojinović 11.

MVP priznanje pripalo je kapitenu Crvene zvezde Bojani Drči, koja je podigla prvi pehar kao kapiten Crvene zvezde, ukupno peti sa našim timom.

Naše devojke naredne nedelje očekuje start plej-ofa BPŠ Superlige, a prvi protivnik u četvrtfinalu je „večiti rival“.

CRVENA ZVEZDA – ŽELEZNIČAR 3:1 (25:18, 25:14, 18:25, 25:23)
Lajkovac, hala: Hala sportova. Gledalaca: 3.000. Sudije: Predrag Balandžić i Vladimir Cvetković. Trajanje meča: 102 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Taubner 3, Živojinović 11, Milojević (libero), Marković 6, Drča 8, Sajić 1, Milunović, Đorđević, Lazić 15, Janjić, Delić 12, Stanković (libero), Bošković 14, Rodić. Trener: Milan Gršić

ŽELEZNIČAR: Ivanović, Marković (libero), Batinić 4, Uzelac 11, Milojević 4, Antonijević 2, Kutlešić 15, Oluić 3, Mirosavljević 17, Savićević 4, Vujović (libero), Zarić 1, Perović. Trener: Branko Kovačević.

Sportsko društvo Crvena zvezda čestita odbojkašicama, stručnom štabu, menadžmentu i svima u Odbojkaškom klubu Crvena zvezda na izuzetnom uspehu.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama