Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Novi Pazar 5:0 (4:0)

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su savladali ekipu Novog Pazara rezultatom 5:0 u okviru 26. kola državnog šampionata i na najbolji mogući način proslavili 77. rođendan. Izabranici Dejana Stankovića pitanje pobednika rešili su već u prvih 20. minuta, jer je već tada na semaforu stajano četiri gola prednosti za naš tim. Fenomenalnu partiju pružio je Aleksandar Katai, koji je upisao het-trik, a pratili su ga Ohi i Mirko Ivanić, sa po jednim golom.

Crvena zvezda – Novi Pazar 5:0 (4:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Sudija: Pavle Tomić.

Strelci: Ohi u 8, Katai u 15, 21. i 56. i Ivanić u 16. minutu.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Eraković, Dragović (od 59. Pankov), Rodić (od 68. Radulović), Krstičić, Kanga, Ivanić (od 46.Motika), Ben, Katai (od 59. Stanković), Ohi (od 46. Pavkov).

Rezerve: Gordić, Pićini, Gobeljić, Pankov, Sanogo, Stanković, Srnić, Radulović, Motika, Živković, Pavkov.

Novi Pazar: Vujanac, Vlajković, Rubežić, Delimeđac (od 82. Alić), Trtovac, Ratković, Joksimović (od 46. Jović), Mujezinović (od 46. Čečarić), Jokić, Lončar (od 46. Islamović), Maksimović ( od 77. Miahilović).

Rezerve: Kahrimanović, Islamović, Jović, Parađina, Mihailović, Alić, Koca, Tierno, Čečarić.

Pre početka utakmice, hor „Čarolija“ je otpevao himnu Crvene zvezde, čime su dodatno doprinelo atmosferi, koja je bila prava rođendanska. Od samog starta, izabranici Dejana Stankovića kontrolisali su ritam i pritiskom na defanzivnu liniju protivnika, nastojali su da stvore priliku za gol. Već u drugom minutu viđena je prva šansa pred golom gostiju. Nakon gužve u šesnaestercu, Dragović je poslao pas do Krstičića, koji je iz prve „opalio“ sa dvadesetak metara, ali je lopta završila preko gola. Trud crveno-belih se i isplatio u osmom minutu, a pogodio je Ohi. Gajić je odlično probio po desnom boku, i uposlio Bena, koji je nakon nekoliko driblinga poslao loptu u peterac, gde se našao upravo norveški internacionalac, koji je sa lakoćom sproveo loptu u praznu mrežu, za rano vođstvo naše ekipe.

Pritisak crveno-belih se nastavio i nakon ranog vođstva, a već u 12. minutu viđeno je novo uzbuđenje. Rodić je prošao po levoj strani i centrirao duboko u kazneni prostor, gde je Ohi spustio do Ivanića, koji je šutirao preko gola. Svega tri minuta kasnije, na semaforu je stajalo 2:0 za našu ekipu. Ponovo se Ben našao u ulozi asistenta, a ovog puta je nakon dobre kontre „izbacio“ Kataija pred gol gostiju, a Zvezdinoj desetki nije bilo teško da u situaciji „jedan na jedan“ pogodi mrežu. Već u narednom napadu, viđen je novi gol. Ovog puta Katai je asistirao preko odbrane za Ivanića, koji je sjajno lobovao Vujanca, za veliku prednost našeg tima.

Prilike pred golom gostiju nastavile su da se ređaju pa je tako u 21. minutu viđeno novo uzbuđenje. Krstičić je pokazao veliku borbenost, i pored dva čuvara dodao loptu do Ivanića, a ovaj sjajnim pasom u prostor uposlio Kataija, koji je ponovo izbio pred gol, i pogodio dalji ugao za velikih 4:0. Nizale su se šanse i u nastavku, a u 26. minutu viđena je nova ozbiljna prilika. Ben je izveo udarac iz ugla, a Katai je bio najviši u kaznenom prostoru, i šutirao glavom u bliži ugao, međutim, čuvar mreže gostiju je odbranio.

Nastavila je Zvezdina „desetka“ sa odličnom igrom, a ponovo je iskusni klini napadač mogao da se upiše u strelce u 38. minutu. Ben je još jednom uposlio Kataija, koji je sa dvadesetak metara šutirao po zemlji, ali je lopta završila pored desne stative. Dva minuta pre kraja prvog dela, i Ohi je mogao ponovo da se upiše u listu srelaca. Nakon dobrog napada po desnom boku, Gajić je sa ivice šesnaesterca centrirao na drugu stativu, gde se upravo Zvezdin centarfor sjajno snašao, i nakon driblinga izborio poziciju za udarac i „pucao“, ali je šutirao preko gola.

Drugo poluvreme otpočelo je u istom ritmu, pa je tako u 47. minutu viđeno novo uzbuđenje. Katai je primiio loptu na ivici kaznenog prostora, ušao u sredinu, i nakon driblinga „opalio“ u prvi ugao, ali je lopta završila sa spoljne strane mreže. U narednom napadu, mogao je i Motika samo što je ušao da postigne debitantski gol u crveno-belom dresu, ali je njegov šut završio pored gola. U 55. minutu Katai je fenomenalnu partiju krunisao het-trikom. Pavkov je slično kao i Ben u prvom poluvremenu poslao odličan pas u prostor, a Katai je elegantno „bocnuo“ Vujanca za peti gol u mreži gostiju.

U 61. minutu, mogao je i Pavkov da se upiše u strelce. Rodić je dobro centrirao sa levog boka, a upravo Pavkov je bio najviši na drugoj stativi i „gađao“ glavom, ali je lopta završila pored desne stative. Strateg Dejan Stanković je promešao karte, te su tako crveno-beli utakmicu završili sa čak četvoricom „bonus“ fudbalera, a Andrija Radulović je upisao prve minute za naš tim ove sezone na takmičarskim mečevima.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama