Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Нови Пазар 5:0 (4:0)

Фудбалери Црвене звезде убедљиво су савладали екипу Новог Пазара резултатом 5:0 у оквиру 26. кола државног шампионата и на најбољи могући начин прославили 77. рођендан. Изабраници Дејана Станковића питање победника решили су већ у првих 20. минута, јер је већ тада на семафору стајано четири гола предности за наш тим. Феноменалну партију пружио је Александар Катаи, који је уписао хет-трик, а пратили су га Охи и Мирко Иванић, са по једним голом.

Црвена звезда – Нови Пазар 5:0 (4:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Павле Томић.

Стрелци: Охи у 8, Катаи у 15, 21. и 56. и Иванић у 16. минуту.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Ераковић, Драговић (од 59. Панков), Родић (од 68. Радуловић), Крстичић, Канга, Иванић (од 46.Мотика), Бен, Катаи (од 59. Станковић), Охи (од 46. Павков).

Резерве: Гордић, Пићини, Гобељић, Панков, Саного, Станковић, Срнић, Радуловић, Мотика, Живковић, Павков.

Нови Пазар: Вујанац, Влајковић, Рубежић, Делимеђац (од 82. Алић), Тртовац, Ратковић, Јоксимовић (од 46. Јовић), Мујезиновић (од 46. Чечарић), Јокић, Лончар (од 46. Исламовић), Максимовић ( од 77. Миахиловић).

Резерве: Кахримановић, Исламовић, Јовић, Парађина, Михаиловић, Алић, Коца, Тиерно, Чечарић.

Пре почетка утакмице, хор „Чаролија“ је отпевао химну Црвене звезде, чиме су додатно допринело атмосфери, која је била права рођенданска. Од самог старта, изабраници Дејана Станковића контролисали су ритам и притиском на дефанзивну линију противника, настојали су да створе прилику за гол. Већ у другом минуту виђена је прва шанса пред голом гостију. Након гужве у шеснаестерцу, Драговић је послао пас до Крстичића, који је из прве „опалио“ са двадесетак метара, али је лопта завршила преко гола. Труд црвено-белих се и исплатио у осмом минуту, а погодио је Охи. Гајић је одлично пробио по десном боку, и упослио Бена, који је након неколико дриблинга послао лопту у петерац, где се нашао управо норвешки интернационалац, који је са лакоћом спровео лопту у празну мрежу, за рано вођство наше екипе.

Притисак црвено-белих се наставио и након раног вођства, а већ у 12. минуту виђено је ново узбуђење. Родић је прошао по левој страни и центрирао дубоко у казнени простор, где је Охи спустио до Иванића, који је шутирао преко гола. Свега три минута касније, на семафору је стајало 2:0 за нашу екипу. Поново се Бен нашао у улози асистента, а овог пута је након добре контре „избацио“ Катаија пред гол гостију, а Звездиној десетки није било тешко да у ситуацији „један на један“ погоди мрежу. Већ у наредном нападу, виђен је нови гол. Овог пута Катаи је асистирао преко одбране за Иванића, који је сјајно лобовао Вујанца, за велику предност нашег тима.

Прилике пред голом гостију наставиле су да се ређају па је тако у 21. минуту виђено ново узбуђење. Крстичић је показао велику борбеност, и поред два чувара додао лопту до Иванића, а овај сјајним пасом у простор упослио Катаија, који је поново избио пред гол, и погодио даљи угао за великих 4:0. Низале су се шансе и у наставку, а у 26. минуту виђена је нова озбиљна прилика. Бен је извео ударац из угла, а Катаи је био највиши у казненом простору, и шутирао главом у ближи угао, међутим, чувар мреже гостију је одбранио.

Наставила је Звездина „десетка“ са одличном игром, а поново је искусни клини нападач могао да се упише у стрелце у 38. минуту. Бен је још једном упослио Катаија, који је са двадесетак метара шутирао по земљи, али је лопта завршила поред десне стативе. Два минута пре краја првог дела, и Охи је могао поново да се упише у листу срелаца. Након доброг напада по десном боку, Гајић је са ивице шеснаестерца центрирао на другу стативу, где се управо Звездин центарфор сјајно снашао, и након дриблинга изборио позицију за ударац и „пуцао“, али је шутирао преко гола.

Друго полувреме отпочело је у истом ритму, па је тако у 47. минуту виђено ново узбуђење. Катаи је примиио лопту на ивици казненог простора, ушао у средину, и након дриблинга „опалио“ у први угао, али је лопта завршила са спољне стране мреже. У наредном нападу, могао је и Мотика само што је ушао да постигне дебитантски гол у црвено-белом дресу, али је његов шут завршио поред гола. У 55. минуту Катаи је феноменалну партију крунисао хет-триком. Павков је слично као и Бен у првом полувремену послао одличан пас у простор, а Катаи је елегантно „боцнуо“ Вујанца за пети гол у мрежи гостију.

У 61. минуту, могао је и Павков да се упише у стрелце. Родић је добро центрирао са левог бока, а управо Павков је био највиши на другој стативи и „гађао“ главом, али је лопта завршила поред десне стативе. Стратег Дејан Станковић је промешао карте, те су тако црвено-бели утакмицу завршили са чак четворицом „бонус“ фудбалера, а Андрија Радуловић је уписао прве минуте за наш тим ове сезоне на такмичарским мечевима.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама