Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Навијачи дођите да поздравите и видите Звезду

Фудбалери Црвене звезде сутра од 16 часова и 15 минута дочекују Нови Пазар на стадиону “Рајко Митић” у оквиру 26. кола Суперлиге Србије, а шеф стручног штаба нашег тима – Дејан Станковић изнео је очекивања пред нови првенствени сусрет нашег тима.

 

– Планирам да против Пазара изведем најјачи тим. Успели смо да у датом моменту ове сезоне у 28 дана играмо девет утакмица и да скоро све буде онако како смо планирали. Спремали смо се да у првененству имамо 16 мечева, да у купу имамо максималан број утакмица и сигурно две у Европи. Двадесет утакмица момци могу да изнесу на “леђима” сигурно. Никада не идемо на голеаду. Идемо да одиграмо добру, чврсту, такмичарску утакмицу и да извучемо оно што најбоље можемо из саме утакмице  – почео је Станковић.
 
Истакао је млади стручњак да очекује велики број навијача на трибинама нашег највећег стадиона, да наш тим нема право на опуштање, као и да ће црвено-бели ићи на победу.
 
– На папиру је тако, али доста пута се испоставило да оно што мислиш да је лако на терену се испостави да постаје тешко. Не желимо да дође до опуштања, понављам доста смо радили на томе да се према сваком противнику иде као да је најбољи на свету. Три бода на сутрашњи дан када је бесплатан улаз, када ће доћи много људи да види Црвену звезду, поздрави момке и захвали им се за овакав старт првенства где смо поново вратили све у игру. Доста тога се питамо, сматрам да сутра немамо право на “лошу” партију.
 
Рекао је Станковић да се Милан Родић вратио тренажном процесу, а још једном је прокоментарисао форму Мирка Иванића за којег истиче да игра на високом нивоу. Такође, тренер нашег тима је нагласио да увек пођеднако рачуна на све играче које има на располагању.
 
– Пред дерби сам имао опаску да је то само његово привиђање. На основу онога како ради, како се понаша и испоштује сваки договор на терену никада нисмо имали проблем. Потписао бих да Иванић изгледа исто како је изгледао од самог почетка првенства. Немам никакав проблем са Иванићем, ради феноменалан посао на терену и веома је озбиљан играч тако да нека настави само тако. Као што сам рекао за Мотику, то важи и за све остале. Ту су да раде, како буде било потребно и када одлучимо да могу да нам помогну, они ће играти. Није искључено да и неко други добије минутажу у недељу. На велико задовољство Родић се вратио, и даље се види оток који има на лицу и глави. Вратио се и јуче је без проблема одрадио тренинг, тако да ће Родић сутра почети утакмицу.
 
Трка за шампионску титулу са вечитим ривалом наставља, а млади шеф стручног штаба нашег тима истиче да Звезда са својом величином зна да се бори са сваком врстом притиска.
 
– Притисак је пођеднак, нисам “тамо” па не могу да знам колики је притисак. Притисак је и код нас, какав треба да буде за клуб какав је Црвена звезда, прави такмичарски. Очекујемо најбоље и треба да остане тако. Саживели смо се са таквим притиском од када сам овде, а и иза мене је доста година. Црвена звезда је велики клуб и она притиске зна да трпи – закључио је Станковић.
 

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама