Vaterpolo Vaterpolo/Vesti Košarka Košarka/Vesti Odbojka Odbojka/Vesti Ostali sportovi Rukomet Rukomet/Vesti SDCZ Fudbal Fudbal/Vesti Hokej Hokej/Vesti

77. rođendan SD Crvena zvezda – U srcu mome živiš samo ti

Pre 77 godine, 4. marta 1945. godine osnovano je Sportsko društvo Crvena zvezda. Sedamdeset i sedam godina kasnije proslavljeni sportisti, legende Crvene zvezde, rukovodioci, sadašnji prvotimci, buduće zvezde okupili su se u Medija centru FK Crvena zvezda na obeležavanju još jednog rođendana.

Našu tradicionalnu proslavu rođendana počeli smo malo drugačije, sa specijalnim pozdravom onim najmlađima, onima koji sa i uz Zvezdu rastu i već su počeli da osvajaju medalje za crveno-bele.

U godini koju je obeležila pandemija Korona virusa sportisti Crvene zvezde su beležili sjajne rezultate. I pored brojnih problema novi pehari i nove medalje su se našle u trofejnim vitrinama naših klubova, a najmlađi Zvezdini sportisti su i najveća inspiracija svima nama.

Nakon toga zvezdaše je pozdravio dr Nebojša Čović, predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda, koji se osvrnuo na rezultate koje su naši sportisti i klubovi ostvarili u 2021. godini i tom prilikom je čestitao 77. rođendan svim sportistima, trenerima, rukovodiocima, prijateljima i navijačima Crvene zvezde!

Na obeleževanju 77-godišnjice po 57. put su izabrani najbolji sportisti i klubovi SD Crvena zvezda u protekloj godini.

Krenulo se od najmlađih, pa je za najboljeg pionira nagradu primio atletičar Mihajlo Kiš od dr Miodraga Lemajića, člana UO SD Crvena zvezda. Za najbolju pionirku proglašena je skijašica Emilija Đurović, a nagradu je primila od Draška Markovića, člana UO SD Crvena zvezda. Najbolji pionirski klub u protekloj godini bio je Teniski klub Crvena zvezda, nagradu u ime kluba primio je Aleksa Oparica, prvi reket od Mileta Samardžić, predsednika Nadzornog odbora SD Crvena zvezda.

Najbolji kadet u prethodnoj godini bio je šahista Luka Ristićć koji je nagradu primio iz ruku Darka Milunovića i Milana Baštinca, članova UO SD Crvena zvezda iz Republike Srpske. Za najbolju kadetkinju Crvene zvezde proglašena je rvačica Maša Perović, a nagradu je primila od Željka Pešuta, člana UO SD Crvena zvezda. Odbojkaši Crvene zvezde dobili su nagradu za najbolji kadetski klub. Nagradu je u ime kluba primio kapiten Strahinja Kljajić iz ruku Ane Avramović, člana UO SD Crvena zvezda.

Vaterpolista Rodoljub Gajić dobio je priznanje za najboljeg juniora. Nagradu umesto njega primio je njegov otac Dušan od Ivanke Kovačević, člana UO SD Crvena zvezda. Najbolja juniorka Crvene zvezde u protekloj godini bila je karatistkinja Emilija Antanasijević od Gorana Golea, člana UO SD Crvena zvezda. Veslači i veslačice Crvene zvezde dobitnici su nagrade za najbolji juniorski klub. U ime kluba priznanje su primili treneri Miloš Tomić i Aleksa Ivković, a nagradu je predao Vladan Kovačević, član UO SD Crvena zvezda.

Za najboljeg trenera mladih proglašen je trener karatista Crvene zvezde Igor Gajić, nagradu je primio iz ruku Bojana Dimića, člana UO SD Crvena zvezda.

Vaterpolista Vladimir Mišović dobitnik je nagrade za najboljeg mlađeg seniora. Umesto njega koji se nalazi sa našim vaterpolistima u Zagrebu na turniru Regionalne lige nagradu je primio njegov otac Božidar, a nagardu je uručio Igor Milojević, generalni sekretar SD Crvena zvezda. Za najbolju mlađu seniorku proglašena je džudistkinja Andrea Stojadinov, a priznanje je primila od Stojana Vujka, potpredsednika Skupštine SD Crvena zvezda.

Priznanje „Crveno-belo srce“ pripalo je Fondaciji Delije. Priznanje u ime fondacije je primio Miloš Džaković od Igora Milojevića, generalnog sekretara SD Crvena zvezda.

Priznanje za medijsku ličnost godine pripala je reditelju Jugu Radivojeviću koji je nagradu primio od Zorana Avramovića, direktora Crvena zvezda marketinga i glavni i odgovorni urednik Zvezdine revije.

Priznanje za poslovnog partnera godine pripala je kompaniji Telekom Srbija. Nagradu u ime kompanije primio je Draško Marković, izvršni direktor za ljudske resurse, od dr Nebojše Čovića, predsednika UO SD Crvena zvezda i predsednika KK Crvena zvezda.

Specijalno priznanje našeg Sportskog društva pripalo je Atletskom klubu Crvena zvezda koji je tokom 2021. godine na domaćoj sceni osvojio čak 7 ekipnih trofeja. Nagradu je primio Mladen Gajić, generalni sekretar AK Crvena zvezda od Branislava Vojinovića, člana UO SD Crvena zvezda.

Košarkaški klub Crvena zvezda dobtnik je Specijalnog priznanja SD Crvena zvezda. Zvezda je u protekloj godini osvojila Kup Radivoja Koraća, ABA ligu i „prišila“ drugu zvezdicu iznad grba osvajanjem titula prvaka Srbije. U ime Košarkaškog kluba priznanje je primio kapiten Branko Lazić od Stojana Vujka, potpredsednika Skupštine SD Crvena zvezda.

Džudoke Crvene zvezde su i u 2021. godini briljirale na tatamiju kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni, ali sezona za nama s pravom se može nazvati najuspešnijom godinom u istoriji našeg kluba i džudo sporta u Srbiji. Džudo klub Crvena zvezda je specijalno priznanje dobio za osvajanje vicešampionske titule u Ligi šampiona, kao i duple krune na Ekipnom prvenstvu Srbije. U ime kluba nagradu je primio Stojan Vujko, predsednik UO DŽK Crvena zvezda od dr Nebojše Čovića, predsednika UO SD Crvena zvezda.

Dobitnik Nagrade za životno delo je legendarni košarkaš Dragiša Vučinić, a nagradu mu je uručio prof. dr Petar Škundrić, predsednik Skupštine SD Crvena zvezda. Nagrada za životno delo pripala je i Svetozaru Mijailoviću, a priznanje je dobio od Dragana Džajića, treće Zvezdine zvezde i počasnog predsednika FK Crvena zvezda.

Najbolji stručnjak u našem Sportskom društvu u protekloj godini je Dejan Radonjić, trener crveno-belih košarkaša, osvajača „triple krune“. Nagradu za najboljeg trenera Dejan Radonjić je primio od Dejana Stankovića, legendarnog fudbalera i trener prvog tima FK Crvena zvezda.

Nakon toga usledile su nagrade najboljim seniorima u protekloj godini. Za najboljeg sportistu Crvene zvezde u protekloj godini proglašen je fudbaler Crvene zvezde Mirko Ivanić. Nagradu je primio od dr Nebojše Čovića, predsednika UO SD Crvena zvezda.

Nagradu za najbolju sportistkinju dobila je košarkašica Maša Janković. Priznanje je primila od prof. dr Petra Škundrića, predsednika Skupštine SD Crvena zvezda.

U protekloj godini za najbolji klub Sportskog društva Crvena zvezda je proglašen naš Fudbalski klub. U ime kluba pehar je primio Zvezdan Terzić, generalni direktor FK Crvena zvezda, a pehar je uručio prof. dr Petar Škundrić, predsednik Skupštine SD Crvena zvezda.

Na kraju proslave prisutnima se opbratio Zvezdan Terzić, generalni direktor FK Crvena zvezda koji je istakao da je obeležavanje rođendana uvek lep događaj, jer tada okupljano nama drage ljude i podsećamo se lepih trenutaka. Tako smo se i danas okupili ovde da obeležimo 77. rođendan naše Crvene zvezde, najvećeg kluba na ovim prostorima i najvećeg i najboljeg sportskog društva u Evropi.

Uz zvuke himne Sportskog društva Crvena zvezda rođendansku tortu isekli su laureati, a usledilo je i zajedničko fotografisanje svih nagrađenih sportista i klubova SD Crvena zvezda.

FOTO: Ivica Veselinov

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Tagovi

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama