Ватерполо Ватерполо/Вести Кошарка Кошарка/Вести Одбојка Одбојка/Вести Остали спортови Рукомет Рукомет/Вести СДЦЗ Фудбал Фудбал/Вести Хокеј Хокеј/Вести

77. рођендан СД Црвена звезда – У срцу моме живиш само ти

Пре 77 године, 4. марта 1945. године основано је Спортско друштво Црвена звезда. Седамдесет и седам година касније прослављени спортисти, легенде Црвене звезде, руководиоци, садашњи првотимци, будуће звезде окупили су се у Медија центру ФК Црвена звезда на обележавању још једног рођендана.

Нашу традиционалну прославу рођендана почели смо мало другачије, са специјалним поздравом оним најмлађима, онима који са и уз Звезду расту и већ су почели да освајају медаље за црвено-беле.

У години коју је обележила пандемија Корона вируса спортисти Црвене звезде су бележили сјајне резултате. И поред бројних проблема нови пехари и нове медаље су се нашле у трофејним витринама наших клубова, а најмлађи Звездини спортисти су и највећа инспирација свима нама.

Након тога звездаше је поздравио др Небојша Човић, председник Управног одбора СД Црвена звезда, који се осврнуо на резултате које су наши спортисти и клубови остварили у 2021. години и том приликом је честитао 77. рођендан свим спортистима, тренерима, руководиоцима, пријатељима и навијачима Црвене звезде!

На обележевању 77-годишњице по 57. пут су изабрани најбољи спортисти и клубови СД Црвена звезда у протеклој години.

Кренуло се од најмлађих, па је за најбољег пионира награду примио атлетичар Михајло Киш од др Миодрага Лемајића, члана УО СД Црвена звезда. За најбољу пионирку проглашена је скијашица Емилија Ђуровић, а награду је примила од Драшка Марковића, члана УО СД Црвена звезда. Најбољи пионирски клуб у протеклој години био је Тениски клуб Црвена звезда, награду у име клуба примио је Алекса Опарица, први рекет од Милета Самарџић, председника Надзорног одбора СД Црвена звезда.

Најбољи кадет у претходној години био је шахиста Лука Ристићћ који је награду примио из руку Дарка Милуновића и Милана Баштинца, чланова УО СД Црвена звезда из Републике Српске. За најбољу кадеткињу Црвене звезде проглашена је рвачица Маша Перовић, а награду је примила од Жељка Пешута, члана УО СД Црвена звезда. Одбојкаши Црвене звезде добили су награду за најбољи кадетски клуб. Награду је у име клуба примио капитен Страхиња Кљајић из руку Ане Аврамовић, члана УО СД Црвена звезда.

Ватерполиста Родољуб Гајић добио је признање за најбољег јуниора. Награду уместо њега примио је његов отац Душан од Иванке Ковачевић, члана УО СД Црвена звезда. Најбоља јуниорка Црвене звезде у протеклој години била је каратисткиња Емилија Антанасијевић од Горана Голеа, члана УО СД Црвена звезда. Веслачи и веслачице Црвене звезде добитници су награде за најбољи јуниорски клуб. У име клуба признање су примили тренери Милош Томић и Алекса Ивковић, а награду је предао Владан Ковачевић, члан УО СД Црвена звезда.

За најбољег тренера младих проглашен је тренер каратиста Црвене звезде Игор Гајић, награду је примио из руку Бојана Димића, члана УО СД Црвена звезда.

Ватерполиста Владимир Мишовић добитник је награде за најбољег млађег сениора. Уместо њега који се налази са нашим ватерполистима у Загребу на турниру Регионалне лиге награду је примио његов отац Божидар, а нагарду је уручио Игор Милојевић, генерални секретар СД Црвена звезда. За најбољу млађу сениорку проглашена је џудисткиња Андреа Стојадинов, а признање је примила од Стојана Вујка, потпредседника Скупштине СД Црвена звезда.

Признање „Црвено-бело срце“ припало је Фондацији Делије. Признање у име фондације је примио Милош Џаковић од Игора Милојевића, генералног секретара СД Црвена звезда.

Признaње за медијску личност године припала је редитељу Југу Радивојевићу који је награду примио од Зорана Аврамовића, директора Црвена звезда маркетинга и главни и одговорни уредник Звездине ревије.

Признање за пословног партнера године припала је компанији Телеком Србија. Награду у име компаније примио је Драшко Марковић, извршни директор за људске ресурсе, од др Небојше Човића, председника УО СД Црвена звезда и председника КК Црвена звезда.

Специјално признање нашег Спортског друштва припало је Атлетском клубу Црвена звезда који је током 2021. године на домаћој сцени освојио чак 7 екипних трофеја. Награду је примио Младен Гајић, генерални секретар АК Црвена звезда од Бранислава Војиновића, члана УО СД Црвена звезда.

Кошаркашки клуб Црвена звезда добтник је Специјалног признања СД Црвена звезда. Звезда је у протеклој години освојила Куп Радивоја Кораћа, АБА лигу и „пришила“ другу звездицу изнад грба освајањем титула првака Србије. У име Кошаркашког клуба признање је примио капитен Бранко Лазић од Стојана Вујка, потпредседника Скупштине СД Црвена звезда.

Џудоке Црвене звезде су и у 2021. години бриљирале на татамију како на домаћој, тако и на међународној сцени, али сезона за нама с правом се може назвати најуспешнијом годином у историји нашег клуба и џудо спорта у Србији. Џудо клуб Црвена звезда је специјално признање добио за освајање вицешампионске титуле у Лиги шампиона, као и дупле круне на Екипном првенству Србије. У име клуба награду је примио Стојан Вујко, председник УО ЏК Црвена звезда од др Небојше Човића, председника УО СД Црвена звезда.

Добитник Награде за животно дело је легендарни кошаркаш Драгиша Вучинић, а награду му је уручио проф. др Петар Шкундрић, председник Скупштине СД Црвена звезда. Награда за животно дело припала је и Светозару Мијаиловићу, а признање је добио од Драгана Џајића, треће Звездине звезде и почасног председника ФК Црвена звезда.

Најбољи стручњак у нашем Спортском друштву у протеклој години је Дејан Радоњић, тренер црвено-белих кошаркаша, освајача „трипле круне“. Награду за најбољег тренера Дејан Радоњић је примио од Дејана Станковића, легендарног фудбалера и тренер првог тима ФК Црвена звезда.

Након тога уследиле су награде најбољим сениорима у протеклој години. За најбољег спортисту Црвене звезде у протеклој години проглашен је фудбалер Црвене звезде Мирко Иванић. Награду је примио од др Небојше Човића, председника УО СД Црвена звезда.

Награду за најбољу спортисткињу добила је кошаркашица Маша Јанковић. Признање је примила од проф. др Петра Шкундрића, председника Скупштине СД Црвена звезда.

У протеклој години за најбољи клуб Спортског друштва Црвена звезда је проглашен наш Фудбалски клуб. У име клуба пехар је примио Звездан Терзић, генерални директор ФК Црвена звезда, а пехар је уручио проф. др Петар Шкундрић, председник Скупштине СД Црвена звезда.

На крају прославе присутнима се опбратио Звездан Терзић, генерални директор ФК Црвена звезда који је истакао да је обележавање рођендана увек леп догађај, јер тада окупљано нама драге људе и подсећамо се лепих тренутака. Тако смо се и данас окупили овде да обележимо 77. рођендан наше Црвене звезде, највећег клуба на овим просторима и највећег и најбољег спортског друштва у Европи.

Уз звуке химне Спортског друштва Црвена звезда рођенданску торту исекли су лауреати, а уследило је и заједничко фотографисање свих награђених спортиста и клубова СД Црвена звезда.

ФОТО: Ивица Веселинов

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Tагови

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама