Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Voždovac – Crvena zvezda 0:3 (0:1)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su na gostovanju ekipu Voždovca rezultatom 3:0, u okviru 25. kola nacionalnog šampionata. Izabranici Dejana Stankovića su nastavili sa dobrima partijama, i rutinski slavili, i upisali nova tri boda u pohodu na titulu. Zvezda je povela golom Ivanića, a prednost je fantastičnim golom iz „slobodnjaka“ povisio Aleksandar Katai. Konačan rezultat postavio je Ohi, golom u 66. minutu.

 

Voždovac – Crvena zvezda 0:3 (0:1)

Stadion: „FK Voždovac“.

Sudija: Dejan Trifković.

Strelci: Ivanić u 35, Katai u 59 i Ohi u 66. minutu.

Žuti kartoni: Keita, Ivezić (Voždovac), Eraković (Crvena zvezda).

Voždovac: Krunić, Milović, Mijailović (od 82. Novaković), Pantović, Ajdinović (od 62. Damjanović), Stoisavljević (od 62. Mašović), Purtić, Keita (od 46. Đurišić), Ćirković (od 86. Milosavljević), Ivezić, Hajdin.

Rezerve: Vukašinović, M. Blagojević, Damjanović, Stanisavljević, Milosavljević, Novaković, A. Blagojević, Beskorvajni, Đorđević, Đurišić, Mašović.

Crvena zvezda: Borjan, Pićini (od 70. Gajić), Dragović, Pankov, Eraković, Sanogo (od 70. Krstičić), Srnić, Ivanić (od 82. Stanković), Katai (od 82. Motika), Pavkov, Ohi (od 70. Ben).

Rezerve: Gordić, Gajić, Gobeljić, Đurić, Krstičić, Stanković, Motika, Ben, Radulović, Živković.

Od početka utakmice, izabranici Dejana Stankovića su silovito ka golu protivnika, pa je tako već u drugom minutu viđena prva velika šansa. Katai je odlično centrirao sa levog boka, duboko u kazneni prostor, gde je najviši u skoku bio Pavkov, koji je glavom sjajno šutirao pod prečku, ali je čuvar mreže domaćih reagovao i uz krajnje napore sprečio našu ekipu da dođe do prednosti. Pritisak naših prvotimaca se nastavio, pa je tako i u 14. minutu viđeno novo uzbuđenje. Ohi je pokazao zavidnu brzinu i sjajno istrčao kontra napad, i pred kaznenim prostorom poslao loptu do Ivanića, koji je sa šesnaest metara šutirao, ali je Milović izblokirao njegov udarac i poslao loptu u korner.

Tri minuta kasnije, viđeno je novo uzbuđenje pred golom domaćih. Nakon gužve u petercu, najbolje se snašao Katai, koji je iz dosta teške pozicije pokušao da pogodi bliži ugao, međutim, lopta je završila preko gola. Zapretili su i domaći u 19. minutu preko Pantovića, ali je Borjan fantastično reagovao i odbranio. U 26. minutu, viđeno je veliko uzbuđenje. Katai je probio po desnom boku i dobro centrirao, a lopta se nakon nespretne reakcije Milovića odbila ka golu, međutim prečka je sprečila promenu rezultata. Već u sledećem napadu, zapretio je i Ivanić. Dobro je izborio poziciji na ivici šesnaesterca i šutirao Ivanić u bliži ugao, ali je čuvar mreže domaćih odbranio njegov udarac.

Prilike naših fudbalera nastavile su da se ređaju, pa je tako u 32. minutu viđeno novo uzbuđenje. Srnić je „uposlio“ Kataija, koji je sa dvadesetak metara „opalio“ ka golu, ali je Krunić još jednom odbranio. Pritisak naših fudbalera isplatio se u 35. minutu. Vihorni Mirko Ivanić je probio po levoj strani, ušao u sredinu i šutirao desnom nogom, a lopta je na putu do gola zakačila Ivezića i promenila pravac, dovoljno da završi u mreži, za potpuno zasluženu prednost naše ekipe.

I nakon gola, crveno-beli su nastavili da atakuju ka golu domaćih, pa je tako i u 39. minutu viđena još jedna prilika. Pićini je dobro prošao po desnom boku i poslao oštru loptu u „srce“ šesnaesterca, a do nje je prvi stigao strelac vodećeg gola – Ivanić, koji je iz prve „pucao“ desnom nogom, ali je lopta otišla pored leve stative.

Drugi deo igre je otpočeo dosta mirnije nego prvi, a izabranici Dejana Stankovića kontrolisali su dešavanja na terenu i pas igrom nastojali da stvore ozbiljniju priliku za gol. U 60. minutu viđeno je novo uzbuđenje. Nakon što je glavni arbitar dosudio slobodan udarac na oko dvadeset metara od gola, Katai je preuzeo odgovornost i stao kraj lopte. „Gađao“  je dribler iz Srbobrana preko živog zida, i u svom stilu „skinuo paučinu“ na golu nemoćnog Krunića.

Dobra igra našeg tima viđena je i u nastavku, pa je tako sedam minuta nakon Kataija u strelce uspeo da se upiše i Ohi. Ivanić je sjajno probio po levom boku, ušao u kazneni prostor, i oštro centrirao na drugu stativu, gde se usamljen našao upravo norveški internacionalac, kojem nije bilo teško da sa dva metra sprovede loptu u praznu mrežu, za velikih 3:0.  U nastavku je viđena mirna igra na obe strane, a naši fudbaleri su smirenom pas igrom priveli utakmicu kraju. Ukazao je Mister šansu dvojici mladih fudbalera u finišu, pa su tako Stanković i Motika imali priliku da i na ovo meču steknu dodatno seniorsko iskustvo koje će im biti od neprocenjivog značaja. 

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama