Hokej Hokej/Izveštaji

Zvezda uz podršku navijača stigla na korak od polufinala IHL-a

Hokejaši Crvene zvezde zabeležili su i drugu pobedu u 1/4 finalnom okršaju sa ekipom Siska. Nakon što su prošlu subotu slavili  u Sisku, večeras su crveno-beli uz odličnu podršku sa tribine ledene hale Pionir (možda i najveća poseta u poslednje 2-3 godine) savladali goste rezultatom 3:1 i došli na korak od plasmana u polufinale IHL-a.

Crveno-beli oklopnici su odlično otvorili ovaj meč i u prvoj trećini ostvarili prednost od dva gola razlike. Prvo je Marko Dragović iskoristio grešku odbrane Siska i, u trenucima kada su naši hokejaši imali igrača manje, doveo Zvezdu u vođstvo od 1:0. Drugi gol naši hokejaši su postigli preko Roberta Sabadoša i to u trenucima kada je omer snaga na ledu bio 5 na 3 (dva igrača Siska su zaradila kazne). 

Drugi period protekao je bez golova, ali daleko od toga da nije bilo uzbuđenja, posebno pred golom Siska. Ipak, naši oklopnici nisu iskoristili neke zaista lepe prilike, a gosti su imali priliku da se vrate u meč u situaciji kada su oni imali dva igrača više, ali su Zvezdini hokejaši igrali požrtvovano i uspeli su da se odbrane.

U poslednjoj trećini viđena su dva gola. Prvo je Zvezda preko Jankovića dođla do visokih 3:0, Siak je uspeo samo da ublaži poraz kada je na 3:1 smanjio Dobrić. I pored samo dva pogotka viđena je izuzetno velika borba, a crveno-beli su imali više prilika koje nisu uspeli da pretvore u golove.

Treći meč ove dve ekipe igra se u subotu, u Sisku, i u koliko Crvena zvezda dođe do pobede plasiraće se u polufinale Regionalnog takmičenja.

 SKHL Crvena zvezda – KHL Sisak 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)

Crvena zvezda: Ranković, Bodiš, Anić, Dragović 1 (1 as), Gvozdenović, Ivanović, Janković 1, Jovanović, Leštarić (1 as), Milošević, Mitrović (1 as), Mladenović, Podunavac, Sabadoš 1, Španjević, Stojanović, Vdović, Cvik. Trener: Nikola Bera

Sisak: Anderson, Baznožić, Baždar, Bezuk, Čanić, Dejanović, Dobrić 1, Hikman, Jarčov, Krikšić, Ličina, Platužić, Puzić, Selitaj, Stančić, Vragolović, Vilk (1 as). Trener: Siniša Pelikan

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama