Хокеј Хокеј/Извештаји

Звезда уз подршку навијача стигла на корак од полуфинала ИХЛ-а

Хокејаши Црвене звезде забележили су и другу победу у 1/4 финалном окршају са екипом Сиска. Након што су прошлу суботу славили  у Сиску, вечерас су црвено-бели уз одличну подршку са трибине ледене хале Пионир (можда и највећа посета у последње 2-3 године) савладали госте резултатом 3:1 и дошли на корак од пласмана у полуфинале ИХЛ-а.

Црвено-бели оклопници су одлично отворили овај меч и у првој трећини остварили предност од два гола разлике. Прво је Марко Драговић искористио грешку одбране Сиска и, у тренуцима када су наши хокејаши имали играча мање, довео Звезду у вођство од 1:0. Други гол наши хокејаши су постигли преко Роберта Сабадоша и то у тренуцима када је омер снага на леду био 5 на 3 (два играча Сиска су зарадила казне). 

Други период протекао је без голова, али далеко од тога да није било узбуђења, посебно пред голом Сиска. Ипак, наши оклопници нису искористили неке заиста лепе прилике, а гости су имали прилику да се врате у меч у ситуацији када су они имали два играча више, али су Звездини хокејаши играли пожртвовано и успели су да се одбране.

У последњој трећини виђена су два гола. Прво је Звезда преко Јанковића дођла до високих 3:0, Сиак је успео само да ублажи пораз када је на 3:1 смањио Добрић. И поред само два поготка виђена је изузетно велика борба, а црвено-бели су имали више прилика које нису успели да претворе у голове.

Трећи меч ове две екипе игра се у суботу, у Сиску, и у колико Црвена звезда дође до победе пласираће се у полуфинале Регионалног такмичења.

 СКХЛ Црвена звезда – КХЛ Сисак 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)

Црвена звезда: Ранковић, Бодиш, Анић, Драговић 1 (1 ас), Гвозденовић, Ивановић, Јанковић 1, Јовановић, Лештарић (1 ас), Милошевић, Митровић (1 ас), Младеновић, Подунавац, Сабадош 1, Шпањевић, Стојановић, Вдовић, Цвик. Тренер: Никола Бера

Сисак: Андерсон, Базножић, Баждар, Безук, Чанић, Дејановић, Добрић 1, Хикман, Јарчов, Крикшић, Личина, Платужић, Пузић, Селитај, Станчић, Враголовић, Вилк (1 ас). Тренер: Синиша Пеликан

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама