Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Pobeda u 166. večitom derbiju!

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su večitog rivala rezultatom 2:0, u okviru 166. večitog derbija. Izabranici Dejana Stankovića su odigrali odlično prvo poluvreme i pre pauze rešili pitanje pobednika. Ohi je doveo crveno-bele do vođstva u 29. minuta, nakon sjajne reakcije u petercu protivnika, a prednost je duplirao Aleksandar Katai u 43. minutu. 

 

Crvena zvezda – Partizan 2:0 (2:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Sudija: Srđan Jovanović.

Strelci: Ohi u 29. i  Katai u 43. minutu.

Žuti kartoni: Srnić, Kanga, Eraković, Ben (Crvena zvezda), Zđelar, Jojić, Jevtović (Partizan).

Crveni karton: Zđelar (Partizan).

Crvena zvezda: Borjan, Pićini, Eraković, Dragović, Rodić (od 67. Pankov), Sanogo, Srnić, Kanga (od 90. Motika), Ivanić, Katai (od 80. Ben), Ohi (od 80. Pavkov).

Rezerve: Gordić, Gajić, Gobeljić, Pankov, Đurić, Krstičić, Stanković, Falko, Motika, Ben, Pavkov.

Partizan: Popović, Miletić (od 46. Živković), Vujačić, Saničanin, Urošević, Zđelar, Jojić (od 73. Holender), Menig (od 46. Marković), Natho (od 46. Jevtović), Jović, Rikardo (od 77. Milovanović).

Rezerve: Stevanović, Holender, Baždar, Živković, Jevtović, Ostojić, Milovanović, Terzić, Marković, Lutovac, Smiljanić.

Naši fudbaleri su od samog starta krenuli ofanzivno i direktno, pokušavajući, da pretežno po bokovima pronađu „rupu“ u odbrani protivnika. U drugom minutu je zapretio Katai. Probio je iskusni krilni napadač po desnom boku i ušao u kazneni prostor, ali je lopta završila van terena. Nastavio se pritisak naše ekipe, pa je tako dva minuta kasnije zapretio i Kanga. Ivanić je pokazao da se sjajno snalazi pred šesnaestercom protivnika, i nakon niza driblinga uposlio upravo gabonskog reprezentativca, koji je „opalio“ ka golu gostiju, ali je njegov udarac izblokiran. Novo uzbuđenje pred golom gostujuće ekipe viđeno je u osmom minutu. Katai se odlično snašao na levoj ivici šesnaesterca, i poslao loptu u prostor za Rodića, koji je oštro centrirao u peterac protivnika, ali je čuvar mreže gostiju reagovao ispred Ohija, i sprečio promenu rezultata.

U nastavku je ritam malo opao, ali su crveno-beli kroz pas igru kontrolisali dešavanja na terenu. Zapretili su i protivnički fudbaleri u 19. minutu preko Meniga, ali je Borjan bio na visini zadatka, i odličnom intervencijom sprečio da se rezultat promeni. Zvezda je ponovo mogla do vođstva u 24. minutu. Nakon prekida, Katai je prošao po levom boku, ušao u kazneni prostor, i poslao oštar pas na prvu stativu gde se našao Ivanić, ali je odbrana protivnika reagovala i izbacila loptu u korner. Minut kasnije, nakon gužve u šesnaestercu gostiju, lopta je stigla do Erakovića, koji je iz prve šutirao, ali je njegov udarac izblokiran, te su naši fudbaleri ponovo dobili udarac iz ugla. U 27. minutu, Ivanić je oboren na tridesetak metara od gola gostiju, a glavni arbitar je dosudio prekršaj. Odgovornost je preuzeo ponovo Katai, koji je dobro centrirao, duboko u kazneni prostor gostiju, a tamo se najbolje snašao Dragović, koji je „gađao“ iz dosta nezgodne pozicije, ali je lopta završila u rukama golmana gostiju.

Svega dva minuta kasnije, trud crveno-belih se isplatio. Srnić je odlično uposlio Rodića na levom boku, a ovaj iz mesta sjajno centrirao na peterac. Najviši u skoku bio je Katai, koji je dobro šutirao glavom ka golu, a golman gostiju samo je odbio loptu do Ohija, koji je u svom stilu golgeterski reagovao, za veliku radost navijača na punoj Marakani. I nakon zaslužene prednosti, izabranici Dejana Stankovića nastavili su sa dobrom igrom, pa je novo uzbuđenje viđeno u 36. minutu. Kanga je poslao fantastičnu loptu preko odbrane gostiju, a Katai je u situaciji „jedan na jedan“ pokušao da lobuje Popovića, ali je lopta ipak završila preko gola.  Novo uzbuđenje je viđeno u 41. minutu, kada je zapretio i Kanga. Upravo je Zvezdina „osmica“ šutirala nakon slobodnog udarca sa oko 25 metara, sa leve strane, ali je lopta „prozujala“ nekoliko centimetara pored dalje stative. Dva minuta kasnije, Katai je golom krunisao odličnu partiju. Inteligentno je Rodić izveo aut i uposlio Srnića koji je centrirao sa levog boka, loptu je Vujačić odbio upravo do Kataija, koji je sa oko deset metara snažno „pucao“ i pogodio za delirijum na stadionu „Rajko Mitić“ i veliku prednost naše ekipe.

Početak drugog dela igre, protekao je prilično mirno, bez većih uzbuđenja. Prvo veliko uzbuđenje u nastavku viđeno je u 61. minutu. Ivanić je „probio“ po levom boku, i nakon gužve na ivici šesnaesterca, izbio pred gol gostiju, i iz dosta teške pozicije šutirao levom nogom u prvi ugao, ali je golman gostiju krajnjim naporima odbranio njegov šut i sprečio promenu rezultata. U nastavku je tempo prilično opao, ali su i pored toga naši fudbaleri imali kontrolu nad dešavanjima na terenu. Novo uzbuđenje je viđeno u 75. minutu, nakon kornera. Kanga je dobro izveo udarac iz ugla i centrirao na prvu stativu, a lopta je nakon „odbijanca“ stigla do Pankova, koji je polu – volej udarcem šutirao u bliži ugao, ali je golman gostiju intervenisao.

Mogao je i Ivanić u nadoknadi da stavi tačku na meč, ali je Popović “skratio” ugao i dobro intervenisao. Ubrzo je sudija svirao kraj za delijirum na našem stadionu!

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama