Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Победа у 166. вечитом дербију!

Фудбалери Црвене звезде савладали су вечитог ривала резултатом 2:0, у оквиру 166. вечитог дербија. Изабраници Дејана Станковића су одиграли одлично прво полувреме и пре паузе решили питање победника. Охи је довео црвено-беле до вођства у 29. минута, након сјајне реакције у петерцу противника, а предност је дуплирао Александар Катаи у 43. минуту. 

 

Црвена звезда – Партизан 2:0 (2:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Срђан Јовановић.

Стрелци: Охи у 29. и  Катаи у 43. минуту.

Жути картони: Срнић, Канга, Ераковић, Бен (Црвена звезда), Зђелар, Јојић, Јевтовић (Партизан).

Црвени картон: Зђелар (Партизан).

Црвена звезда: Борјан, Пићини, Ераковић, Драговић, Родић (од 67. Панков), Саного, Срнић, Канга (од 90. Мотика), Иванић, Катаи (од 80. Бен), Охи (од 80. Павков).

Резерве: Гордић, Гајић, Гобељић, Панков, Ђурић, Крстичић, Станковић, Фалко, Мотика, Бен, Павков.

Партизан: Поповић, Милетић (од 46. Живковић), Вујачић, Саничанин, Урошевић, Зђелар, Јојић (од 73. Холендер), Мениг (од 46. Марковић), Натхо (од 46. Јевтовић), Јовић, Рикардо (од 77. Миловановић).

Резерве: Стевановић, Холендер, Баждар, Живковић, Јевтовић, Остојић, Миловановић, Терзић, Марковић, Лутовац, Смиљанић.

Наши фудбалери су од самог старта кренули офанзивно и директно, покушавајући, да претежно по боковима пронађу „рупу“ у одбрани противника. У другом минуту је запретио Катаи. Пробио је искусни крилни нападач по десном боку и ушао у казнени простор, али је лопта завршила ван терена. Наставио се притисак наше екипе, па је тако два минута касније запретио и Канга. Иванић је показао да се сјајно сналази пред шеснаестерцом противника, и након низа дриблинга упослио управо габонског репрезентативца, који је „опалио“ ка голу гостију, али је његов ударац изблокиран. Ново узбуђење пред голом гостујуће екипе виђено је у осмом минуту. Катаи се одлично снашао на левој ивици шеснаестерца, и послао лопту у простор за Родића, који је оштро центрирао у петерац противника, али је чувар мреже гостију реаговао испред Охија, и спречио промену резултата.

У наставку је ритам мало опао, али су црвено-бели кроз пас игру контролисали дешавања на терену. Запретили су и противнички фудбалери у 19. минуту преко Менига, али је Борјан био на висини задатка, и одличном интервенцијом спречио да се резултат промени. Звезда је поново могла до вођства у 24. минуту. Након прекида, Катаи је прошао по левом боку, ушао у казнени простор, и послао оштар пас на прву стативу где се нашао Иванић, али је одбрана противника реаговала и избацила лопту у корнер. Минут касније, након гужве у шеснаестерцу гостију, лопта је стигла до Ераковића, који је из прве шутирао, али је његов ударац изблокиран, те су наши фудбалери поново добили ударац из угла. У 27. минуту, Иванић је оборен на тридесетак метара од гола гостију, а главни арбитар је досудио прекршај. Одговорност је преузео поново Катаи, који је добро центрирао, дубоко у казнени простор гостију, а тамо се најбоље снашао Драговић, који је „гађао“ из доста незгодне позиције, али је лопта завршила у рукама голмана гостију.

Свега два минута касније, труд црвено-белих се исплатио. Срнић је одлично упослио Родића на левом боку, а овај из места сјајно центрирао на петерац. Највиши у скоку био је Катаи, који је добро шутирао главом ка голу, а голман гостију само је одбио лопту до Охија, који је у свом стилу голгетерски реаговао, за велику радост навијача на пуној Маракани. И након заслужене предности, изабраници Дејана Станковића наставили су са добром игром, па је ново узбуђење виђено у 36. минуту. Канга је послао фантастичну лопту преко одбране гостију, а Катаи је у ситуацији „један на један“ покушао да лобује Поповића, али је лопта ипак завршила преко гола.  Ново узбуђење је виђено у 41. минуту, када је запретио и Канга. Управо је Звездина „осмица“ шутирала након слободног ударца са око 25 метара, са леве стране, али је лопта „прозујала“ неколико центиметара поред даље стативе. Два минута касније, Катаи је голом крунисао одличну партију. Интелигентно је Родић извео аут и упослио Срнића који је центрирао са левог бока, лопту је Вујачић одбио управо до Катаија, који је са око десет метара снажно „пуцао“ и погодио за делиријум на стадиону „Рајко Митић“ и велику предност наше екипе.

Почетак другог дела игре, протекао је прилично мирно, без већих узбуђења. Прво велико узбуђење у наставку виђено је у 61. минуту. Иванић је „пробио“ по левом боку, и након гужве на ивици шеснаестерца, избио пред гол гостију, и из доста тешке позиције шутирао левом ногом у први угао, али је голман гостију крајњим напорима одбранио његов шут и спречио промену резултата. У наставку је темпо прилично опао, али су и поред тога наши фудбалери имали контролу над дешавањима на терену. Ново узбуђење је виђено у 75. минуту, након корнера. Канга је добро извео ударац из угла и центрирао на прву стативу, а лопта је након „одбијанца“ стигла до Панкова, који је полу – волеј ударцем шутирао у ближи угао, али је голман гостију интервенисао.

Могао је и Иванић у надокнади да стави тачку на меч, али је Поповић “скратио” угао и добро интервенисао. Убрзо је судија свирао крај за делијирум на нашем стадиону!

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама