Хокеј Хокеј/Извештаји

Звезда силна против Сиска за 1:0 у серији

Хокејаши Црвене звезде остварили су вечерас важну победу против екипе Сиска, у Сиску, и тако дошли до предности од 1:0 у 1/4 финалном дуелу ИХЛ-а. Уколико славе и у Београду (уторак), црвено-бели ће бити на корак од пласмана у полуфинале Регионалног такмичења (игра се на 3 победе).

Црвено-бели су тактички одиграли одлично први део ове утакмице. Једноставно нису дозволили домаћинима да се преузимају иницијативу, а то је дало резултата. У 13. минути Звезда је искористила своју прву ситуацију са играчем више и голом Лазара Лештарића повела на вечерашњем мечу (0:1). Наставили су наши оклопници са паметном игром, а велику прилику да повиси резултат имао је Роберт Сабадош, али плочица није завршила у мрежи. Ипак, у последњој минути прве трећине Звезда долази до свог другог гола (0:2). Стрелац је био Роберт Сабадош.

Али врло рано, на почетку другог периода, Сисак преко Томислава Личине смањује на 1:2. Наставили су домаћини са притисцима, а наши хокејаши су буквални дисали на шкрге у тим тренуцима. У јеку напада Сиска, црвено-бели су некако успели да уђу у трећину домаћина (27. мин), а Реља Јовановић је упутио шут искоса за који ни он није веровао да ће да заврши у мрежи домаћина. Ипак, пак се некако одбио од голмана Сиска и на семафору је стајало 1:3. Звезда је успоставила равнотежу на леду, а то се исплатило у последњем минуту ове деонице када је Лазар Лештарић сместио пак у мрежу домаћина за 1:4.

Последњу трећину црвено-бели су одрадили рутински са два гола у мрежи домаћина. Први је постигао Андрија Шпањевић (1:5), а други Игор Митровићза коначних 1:6.

КХЛ Сисак – СКХЛ Црвена звезда 1:6 (0:2, 1:2, 0:2)

Сисак: Андерсон, Орешковић, Баждар, Безук, Чанић (1 ас), Дејановић, Добрић, Домитровић, Хикман, Јарчов, Комљеновић, Краљ, Крикшић, Личина 1, Лончар, Лулић, Платужић, Пузић, Селитај, Станчић, Вукмановић, Вилк (1 ас). Тренер: Синиша Пеликан

Црвена звезда: Ранковић, Бодиш, Анић (1 ас), Драговић (3 ас), Гвозденовић, Ивановић (1 ас), Јанковић, Јовановић 1, Крављанац, Лештарић 2, Митровић 1, Младеновић, Подунавац (1 ас), Сабадош 1, Шпањевић 1, Стојановић, Вдовић (1 ас). Тренер: Никола Бера

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама