Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda propustila priliku da trijumfuje u Atini

Košarkaši Crvene zvezde gostovali su večeras u Atini ekipi Panatinaikosa, u okviru 27. kola Evrolige, i doživeli su poraz rezultatom 79:73 (17:23, 25:18, 17:18, 20:14).

Imali su crveno-beli lepu priliku da, nakon osvojenog Kupa Srbije, nastave pobednički niz. Dobro je Zvezda otvorila meč u Atini i prvu četvrtinu rešila u svoju korist sa 17:23. I u drugoj četvrtini Zvezdini košarkaši su bili u vođstvu sve do nekih 3 minute pred kraj, kada je Panatinaikos prvi put poveo na utakmici. Možemo slobodno reći da je Zvezda svojim greškama isustila prednost i vratila domaćina u život.

I drugo poluvreme (treću četvrtinu) Zvezda je počela odlično i uspela je da dođe do devet poena prednosti, ali je onda opet nastao pad u igri i nakon niza loših odluka u napadu Atinjani su se vratili u meč i opet smo gledali rezultatsku klackalicu. Ipak, pred sam kraj meča Zvezda je ponovno napravila nekoliko grešaka u napadu, što je četu Dejana Radonjića skupo koštalo, a domaćinima dalo priliku da dođu do trijumfa kojem se verovatno nisu ni nadali.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Eron Vajt sa 14 poena i 12 skokova, a pratili su ga Ostin Holins sa 13, Nikola Kalinić sa 12 (6 asistencija), te Luka Mitrović i Nejt Volters sa 10 poena. 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama