Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда пропустила прилику да тријумфује у Атини

Кошаркаши Црвене звезде гостовали су вечерас у Атини екипи Панатинаикоса, у оквиру 27. кола Евролиге, и доживели су пораз резултатом 79:73 (17:23, 25:18, 17:18, 20:14).

Имали су црвено-бели лепу прилику да, након освојеног Купа Србије, наставе победнички низ. Добро је Звезда отворила меч у Атини и прву четвртину решила у своју корист са 17:23. И у другој четвртини Звездини кошаркаши су били у вођству све до неких 3 минуте пред крај, када је Панатинаикос први пут повео на утакмици. Можемо слободно рећи да је Звезда својим грешкама исустила предност и вратила домаћина у живот.

И друго полувреме (трећу четвртину) Звезда је почела одлично и успела је да дође до девет поена предности, али је онда опет настао пад у игри и након низа лоших одлука у нападу Атињани су се вратили у меч и опет смо гледали резултатску клацкалицу. Ипак, пред сам крај меча Звезда је поновно направила неколико грешака у нападу, што је чету Дејана Радоњића скупо коштало, а домаћинима дало прилику да дођу до тријумфа којем се вероватно нису ни надали.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Ерон Вајт са 14 поена и 12 скокова, а пратили су га Остин Холинс са 13, Никола Калинић са 12 (6 асистенција), те Лука Митровић и Нејт Волтерс са 10 поена. 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама