Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвено-бели отпутовали у Атину

Кошаркаши Црвене звезде мтс након освојеног првог трофеја у новој сезони, отпутовали су у Атину где их у петак очекује меч 27.кола кола Евролиге са екипом Панатинаикоса.

Меч у дворани ОАКА игра се од 20 часова.

Црвено-бели су у првом овосезонском мечу били убедљиви и славили 81:48.

Међутим, тренер Дејан Радоњић (који ни овога пута неће моћи да рачуна на центра Маика Цирбеса) и првотимац Огњен Дорбрић очекују потпуно другачији меч са екипом која је у међувремену подигл ниво игре и значајно променила састав:

– Распоред је био јако напоран и ово мало слободног времена покушали смо да искористимо на најбољи могући начин. Чека нас изузетно тежак распоред у наредном периоду, а све почиње гостовањем Панатинаикосу. На нама је сада да урадимо све што је могуће, како бисмо што спремнији дочекали дуел са Панатинаикосом – рекао је тренер црвено-белих и наставио:

– Сасвим сигурно ми сви очекујемо другачији меч од оног у првом делу сезоне. Они су у односу на тај меч направили одређене промене, неколико играча је дошло и неколико је отишло. Панатинаикос има квалитет, има физички капацитет и сада играмо у Атини. Историја Панатинаикоса је за огроман респект. Потрудићемо се да што боље одиграмо меч. Немања Недовић је један од њихових водећих играча, али има ту још доста играча високог, евролигашког нивоа. Тимски морамо да приђемо и одговоримо на тај квалитет који поседују. Биће потребно да будемо сконцентрисани, да држимо висок ниво што дуже – пожељно би било свих 40 минута. Видећемо како ћемо стајати са енергијом после свих напора. Остатак времена до меча искористићемо за регенерацију, морамо бити опрезни због пражњења којем је допринео Куп Кораћа. Трудићемо се да одиграмо добро, а да ли ће нам то донети жељени резултат остаје да се види – рекао је тренер Црвене звезде.

Огњен Добрић:

– Та утакмица у којој смо убедљиво победили је је играна у првом делу сезоне. Они су променили ростер, променили су и форму… Не верујем да ће бити иста утакмица, поготово што играју пред својим навијачима, тако да морамо дати све од себе свих 40 минута, ако желимо да победимо. Све екипе у Евролиги су квалитетне, морамо се борити целу утакмицу. Стварно играју добро у транзицији, коју морамо да им затворимо и онеспособимо им то оружје. Морамо их убацити у наш ритам, у нашу одбрану, у наш систем и да из тога тражимо предности и градимо резултат од првог минута – рекао је Добрић.

Црвена звезда одмах по одигравању утакмице у Атини, почиње припреме за меч са Фенербахчеом који је на програму већ у недељу у 21 сат.

Ове две утакмице представљају увод у нову серију и мечеве са Басконијом, Партизаном, Реалом, Макабијем…

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама