Кошарка Кошарка/Вести

АНГТ „Марко Ивковић“ почиње у петак

Извор: СД Црвена звезда

Као што је од раније познато КК Црвена звезда мтс биће 11. пут домаћин „Adidas Next Generation“ квалификационог турнира Евролиге. Турнир ће и ове године носити име по трагично преминулом навијачу Црвене звезде Марку Ивковићу.

АНГТ ’’Марко Ивковић’’ започиње у петак 25. фебруара и трајаће до 27. фебруара када је заказано финале. Сви мечеви ће се играти у дворани ’’Баскет сити’’ и биће то права прилика за све љубитеље кошарке да уживају најбољој европској јуниорској кошарци. Евролига је још једном исказала огромно поверење које има у КК Црвена звезда мтс и продубила сарадњу која траје већ више од једне деценије. Утисци свих младих играча, тренера и чланова делегација из прошлости једна су од најбољих потврда да Црвена звезда ради врхунски посао на пољу организације овог такмичења, а високо постављена лествица представља и велики изазов за менаџмент Клуба да тај ниво одржи. У прошлости су се мењали градови организатори, али Београд је увек од стране Евролиге препознат као сигурна дестинација за младе кошаркаше. Нимало случајно, а Црвена звезда ће и ове године урадити све да на најбољи могући начин оправда указано поверење од стране кровне организације из Барселоне.

Екипе су као и до сада подељене у две групе. У групу А смештени су Црвена звезда мтс, Валенсија, Партизан Нис и Тофаш. У оквиру групе Б наступаће екипе „Next Generation Team“ (састављен од играча из региона), Меге, Асвела и Лиеткабелиса.

Црвена звезда мтс, као домаћин турнира, отвориће такмичење против Валенсије у петак од 10 часова. Комплетан распоред је следећи:

Петак, 25. фебруар:

1. коло:

10:00 Црвена звезда мтс – Валенсија

12:00 Партизан Нис – Тофаш

14:00 НГТ – Мега

16:00 Асвел – Лиеткабелис

2. коло:

18:00 Црвена звезда мтс – Партизан Нис

20:00 Валенсија – Тофаш

Субота, 26. фебруар:

2. коло:

10:00 Мега – Лиеткабелис

12:00 НГТ – Асвел

3. коло:

14:00 Партизан Нис – Валенсија

16:00 Тофаш – Црвена звезда

18:00 Лиеткабелис – НГТ

20:00 Асвел – Мега

Недеља, 27. фебруар:

9:00 Меч за 7. место

11:00 Меч за 5. место

13:00 Меч за 3. место

15:00 Такмичење у закуцавањима и брзом шутирању тројки

16:30 ФИНАЛЕ

Улаз у дворану Баскет Сити је бесплатан. Позивамо све љубитеље кошарке и навијаче Црвене звезде да испуне дворану у великом броју, уживају у најбољој јуниорској европској кошарци и бодре црвено-беле. Видимо се у дворани!

Скочи на траку са алаткама