Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Proleter – Crvena zvezda 1:2 (0:1)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Proletera rezultatom 2:1 u Novom Sadu u okviru 23. kola nacionalnog šampionata. Izabranici Dejana Stankovića imali su kontrolu nad dešavanjima na terenu tokom većeg dela meča, i tako upisali važna tri boda. Najistaknutiji u redovima našeg tima bili su El Fardu Ben i Milan Pavkov, koji su golovima vodili naš tim do pobede. 

 

Proleter – Crvena zvezda 1:2 (0:1)

Stadion: „Karađorđe“, Novi Sad.

Sudija: Aleksandar Živković.

Strelci: Tomović u 64. minutu za Proleter, a Ben u 34. i Pavkov u 86. minutu za Crvenu zvezdu.

Žuti kartoni: Ilić, Tomović, Andrejević (Proleter), Pićini, Kanga (Crvena zvezda).

Crveni karton: Andrejević (Proleter).

Proleter: Petrić, Tomović, B. Jovanović, Mitrović, Dunđerski, Milošević (od 51. Tanasin), J. Ilić, Ninković, M. Jovanović (od 22. Skopljak), Andrejević, Mladenović (od 51, Stojanović).

Rezerve: Nović, Marjanović, Skopljak, Vladisavljević, Pepić, Serdar, Tanasin, V. Ilić, Stojanović, Kojić.

Crvena zvezda: Borjan, Pićini (od 68. Gajić), Dragović, Eraković, Rodić, Sanogo, Kanga, Ivanić (od 68. Falko), Ben (od 68. Pavkov), Katai (od 90. Srnić), Ohi (od 90. Pankov).

Rezerve: Gordić, Gajić, Pankov, Đurić, Krstičić, Stanković, Srnić, Radulović, Falko, Živković, Pavkov.

Izabranici Dejana Stankovića krenuli su silovito od samog početka, pa je tako već u trećem minutu viđena prva prilika za crveno-bele. Sanogo je sjajno poslao loptu u prostor i uposlio Bena, a reprezentativac sa Komora je uspeo da lobuje golmana domaćih, ali je bio neprecizan. Samo minut kasnije, ponovo su zapretili naši fudbaleri. Katai je odlično izborio poziciju za udarac na ivici kaznenog prostora i „opalio“, a golman protivnika je uspeo samo da odbije loptu do Bena, koji se ipak našao u nedozvoljenoj poziciji.

Nastavile su da se ređaju prilike našeg tima, pa je tako u devetom minutu ponovo Katai bio šansi da se upiše u listu strelaca. Ponovo je iskusni krilni napadač pokazao svoje driblerske sposobnosti i izborio poziciju sa šesnaesterca, te snažno šutirao, ali samo u spoljni deo mreže. Dva minuta nakon toga ponovo je malo nedostajalo da se zatrese mreža domaćina. Nakon prelepe „kombinacije“ Kataija i Ivanića, lopta je stigla u samo „srce“ kaznenog prostora, gde je do nje prvi stigao Kanga, ali je šut iskusnog Gabonca otišao preko gola.

U 14. minutu su zapretili i domaći, nakon što je glavni arbitar dosudio jedanaesterac. Ninković je šutirao, ali je Borjan još jednom pokazao da je majstor kada su u pitanju penali, i fantastično odbranio udarac sa „kreča“. Pritisak naših fudbalera se nastavio, a u 24. minutu zapretio je i Ohi. Sjajno je probio norveški internacionalac po levoj ivici kaznenog prostora i iz dosta nezgodne pozicije šutirao, ali je Petrić reagovao i sprečio promenu rezultata. Ponovo se Zvezdin centarfor našao u prilici i dva minuta kasnije. Rodić je odlično centrirao sa leve strane, a najviši u kaznenom prostoru bio je upravo Ohi, ali je njegov šut glavom otišao malo iznad prečke.

Gol domaćih je praktično „visio“ u vazduhu, pa se tako i Ben našao u šansi u 30. minutu. Pićini je poslao oštru loptu u sredinu šesnaesterca, gde su upravo Ben lepo snašao i gađao iz prve u bližu ugao, ali je lopta „prozujala“ pored desne stative. Trud crveno-belih isplatio se u 34. minutu, nakon odličnog napada. Nakon dobrog poteza Ohija, lopta je stigla do Kange, koji je uputio odličan centaršut na peterac, a reprezentativac Komorskih ostrva je pokazao da se u kaznenom prostoru snalazi u stilu najboljih svetskih napadača, i sjajnim udarcem u padu, levom nogom poslao loptu u dalji ugao za zasluženo vođstvo našeg tima. Nakon gola, naši prvotimci su imali potpunu kontrolu nad dešavanjima na terenu i mirno priveli kraju prvo poluvreme.

Drugi deo igre počeo je u mirnijem ritmu nego prethodni, a crveno-beli fudbaleri nastojali su da kroz pas igru stvore opasniju priliku da ugroze gol. U 51. minutu viđeno je prvo uzbuđenje u nastavku. Ivanić je sjajno izborio poziciju za šut sa dvadesetak metara i snažno „opalio“ u levu stranu gola, ali je čuvar mreže domaćih reagovao i uz krajnje napore sprečio promenu rezultata. U 62. minutu, domaći su nakon „kombinacije“ na ivici šesnaesterca stigli do izjednačenja preko Tomovića, koji je snažnim šutem uspeo da savlada Borjana.

Crveno-beli su nastavili sa dobrom igrom i nakon poravnanja rezultata, a novo uzbuđenje viđeno je u 69. minutu. Odmah po ulasku u igru Gajić je odlično probio po desnom boku i centrirao na drugu stativu, gde ja najviši u skoku bio Gajić, i fantastično gađao glavom, ali je Petrić refleksnom intervencijom odbranio i sprečio novo vođstvo našeg tima. Nakon toga je zapretio i Eraković posle udarca iz ugla, ali je njegov šut glavom otišao preko gola. Tri minuta kasnije, ponovo je malo nedostajalo da izabranici Dejana Stankovića stignu do novog pogotka. Falko je centrirao u kazneni prostor, a tamo se najbolje snašao Pavkov, koji je „ispalio projektil“ ka golu domaćih, ali je čuvar mreže protivnika još jednom intervenisao.

U 80. minutu ponovo su zapretili naši fudbaleri. Kanga je dobio loptu daleko od gola, i u svom karakterističnom stilu snažno „pucao“ sa velike udaljenosti u levu stranu gola, ali je Petrić ponovo bio na visini zadatka. Već u narednoj situaciji, i Ohi je mogao da se upiše u strelce. Katai je izveo udarac iz ugla i centrirao na drugu stativu, gde se Ohi dobro snašao i gađao glavom, ali je za malo bio neprecizan. Moglo je doći do promene rezultata i u 83. minutu nakon dobrog pokušaja Pavkova. Dobio je snažni napadač loptu na polovini protivnika i snažno „opalio“ volej udarcem ka golu, ali je još jednom golman domaćih reagovao uz krajnje napore i sprečio da lopta završi u mreži.

Uspelio su crveno-beli da stignu do zasluženog gola u 86. minuta, nakon sjajne reakcije Milana Pavkova. Rodić je odlično probio po levom boku i poslao kvalitetan centaršut u kazneni prostor, gde je najbolji u skoku bio upravo Pavkov i rešio pitanje pobednika u Novom Sadu. 

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama