Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Пролетер – Црвена звезда 1:2 (0:1)

Фудбалери Црвене звезде савладали су екипу Пролетера резултатом 2:1 у Новом Саду у оквиру 23. кола националног шампионата. Изабраници Дејана Станковића имали су контролу над дешавањима на терену током већег дела меча, и тако уписали важна три бода. Најистакнутији у редовима нашег тима били су Ел Фарду Бен и Милан Павков, који су головима водили наш тим до победе. 

 

Пролетер – Црвена звезда 1:2 (0:1)

Стадион: „Карађорђе“, Нови Сад.

Судија: Александар Живковић.

Стрелци: Томовић у 64. минуту за Пролетер, а Бен у 34. и Павков у 86. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Илић, Томовић, Андрејевић (Пролетер), Пићини, Канга (Црвена звезда).

Црвени картон: Андрејевић (Пролетер).

Пролетер: Петрић, Томовић, Б. Јовановић, Митровић, Дунђерски, Милошевић (од 51. Танасин), Ј. Илић, Нинковић, М. Јовановић (од 22. Скопљак), Андрејевић, Младеновић (од 51, Стојановић).

Резерве: Новић, Марјановић, Скопљак, Владисављевић, Пепић, Сердар, Танасин, В. Илић, Стојановић, Којић.

Црвена звезда: Борјан, Пићини (од 68. Гајић), Драговић, Ераковић, Родић, Саного, Канга, Иванић (од 68. Фалко), Бен (од 68. Павков), Катаи (од 90. Срнић), Охи (од 90. Панков).

Резерве: Гордић, Гајић, Панков, Ђурић, Крстичић, Станковић, Срнић, Радуловић, Фалко, Живковић, Павков.

Изабраници Дејана Станковића кренули су силовито од самог почетка, па је тако већ у трећем минуту виђена прва прилика за црвено-беле. Саного је сјајно послао лопту у простор и упослио Бена, а репрезентативац са Комора је успео да лобује голмана домаћих, али је био непрецизан. Само минут касније, поново су запретили наши фудбалери. Катаи је одлично изборио позицију за ударац на ивици казненог простора и „опалио“, а голман противника је успео само да одбије лопту до Бена, који се ипак нашао у недозвољеној позицији.

Наставиле су да се ређају прилике нашег тима, па је тако у деветом минуту поново Катаи био шанси да се упише у листу стрелаца. Поново је искусни крилни нападач показао своје дриблерске способности и изборио позицију са шеснаестерца, те снажно шутирао, али само у спољни део мреже. Два минута након тога поново је мало недостајало да се затресе мрежа домаћина. Након прелепе „комбинације“ Катаија и Иванића, лопта је стигла у само „срце“ казненог простора, где је до ње први стигао Канга, али је шут искусног Габонца отишао преко гола.

У 14. минуту су запретили и домаћи, након што је главни арбитар досудио једанаестерац. Нинковић је шутирао, али је Борјан још једном показао да је мајстор када су у питању пенали, и фантастично одбранио ударац са „креча“. Притисак наших фудбалера се наставио, а у 24. минуту запретио је и Охи. Сјајно је пробио норвешки интернационалац по левој ивици казненог простора и из доста незгодне позиције шутирао, али је Петрић реаговао и спречио промену резултата. Поново се Звездин центарфор нашао у прилици и два минута касније. Родић је одлично центрирао са леве стране, а највиши у казненом простору био је управо Охи, али је његов шут главом отишао мало изнад пречке.

Гол домаћих је практично „висио“ у ваздуху, па се тако и Бен нашао у шанси у 30. минуту. Пићини је послао оштру лопту у средину шеснаестерца, где су управо Бен лепо снашао и гађао из прве у ближу угао, али је лопта „прозујала“ поред десне стативе. Труд црвено-белих исплатио се у 34. минуту, након одличног напада. Након доброг потеза Охија, лопта је стигла до Канге, који је упутио одличан центаршут на петерац, а репрезентативац Коморских острва је показао да се у казненом простору сналази у стилу најбољих светских нападача, и сјајним ударцем у паду, левом ногом послао лопту у даљи угао за заслужено вођство нашег тима. Након гола, наши првотимци су имали потпуну контролу над дешавањима на терену и мирно привели крају прво полувреме.

Други део игре почео је у мирнијем ритму него претходни, а црвено-бели фудбалери настојали су да кроз пас игру створе опаснију прилику да угрозе гол. У 51. минуту виђено је прво узбуђење у наставку. Иванић је сјајно изборио позицију за шут са двадесетак метара и снажно „опалио“ у леву страну гола, али је чувар мреже домаћих реаговао и уз крајње напоре спречио промену резултата. У 62. минуту, домаћи су након „комбинације“ на ивици шеснаестерца стигли до изједначења преко Томовића, који је снажним шутем успео да савлада Борјана.

Црвено-бели су наставили са добром игром и након поравнања резултата, а ново узбуђење виђено је у 69. минуту. Одмах по уласку у игру Гајић је одлично пробио по десном боку и центрирао на другу стативу, где ја највиши у скоку био Гајић, и фантастично гађао главом, али је Петрић рефлексном интервенцијом одбранио и спречио ново вођство нашег тима. Након тога је запретио и Ераковић после ударца из угла, али је његов шут главом отишао преко гола. Три минута касније, поново је мало недостајало да изабраници Дејана Станковића стигну до новог поготка. Фалко је центрирао у казнени простор, а тамо се најбоље снашао Павков, који је „испалио пројектил“ ка голу домаћих, али је чувар мреже противника још једном интервенисао.

У 80. минуту поново су запретили наши фудбалери. Канга је добио лопту далеко од гола, и у свом карактеристичном стилу снажно „пуцао“ са велике удаљености у леву страну гола, али је Петрић поново био на висини задатка. Већ у наредној ситуацији, и Охи је могао да се упише у стрелце. Катаи је извео ударац из угла и центрирао на другу стативу, где се Охи добро снашао и гађао главом, али је за мало био непрецизан. Могло је доћи до промене резултата и у 83. минуту након доброг покушаја Павкова. Добио је снажни нападач лопту на половини противника и снажно „опалио“ волеј ударцем ка голу, али је још једном голман домаћих реаговао уз крајње напоре и спречио да лопта заврши у мрежи.

Успелио су црвено-бели да стигну до заслуженог гола у 86. минута, након сјајне реакције Милана Павкова. Родић је одлично пробио по левом боку и послао квалитетан центаршут у казнени простор, где је најбољи у скоку био управо Павков и решио питање победника у Новом Саду. 

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама