Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Kup je (opet) naš!

Košarkaši Crvene zvezde odbranili su trofej Kup Radivoja Koraća, pobedom nad Partizanom u finalu rezultatom 85:68!

Crveno beli su dominirali u finalu u niškom Čairu u svakom smislu te reči i praktično od početka do kraja kontrolisali dešavanja na parketu i došli do novog pehara „Žućkove levice“!!!

Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bio je Nikola Kalinić sa 18 poena, četiri asistencije i tri skoka.

Sjajnu utakmicu odigrao je i Ostin Holins koji je osim što je ubacio 15 poena i imao pet asistencija gotovo bez greške sačuvao najboljeg strelca Partizana Kevina Pantera, Nejt Volters je meč zavrpio sa 14 poena i četiri dodavanja, dok je Stefan Marković meč završio sa 13 poena, i sjajnim startom pomogao timu da odličnuo uđe u utakmicu

Nakon uvodnih 10-0, rival je prišao na 15-11 ali nakon toga ispostaviće se, nije bilo nikakve dileme. Prednost je rasla iz minuta u minut, na poluvremenu je bilo velikih pus 21 za crveno bele a u jednom trenutku i maksimalnih plus 24.

KK Crvena zvezda je tako odbranila titulu osvojenu prošle godine, i stigla do 11. trofeja u istoriji, a osmog od kako se zove Kup Radivoja Koraća.

Kup Radivoja Koraća, finale:
Crvena zvezda – Partizan 85:68
20:13, 29:15, 18:18, 18:22

Dvorana: “Čair”, Niš
Sudije: M. Jovčić, M. Juras, A. Glišić

Ekipa Crvene zvezde neće imati predah nakon prvog osvojenog trofeja u novoj sezoni, crveno bele već tokom sledeće nedelje očekuju dve utakmice Evrolige (Panatinaikos i Fenerbahče)…

Izvor: KKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama