Fudbal Fudbal/Najava utakmica

Stanković: Motiv ne može da bude veći

Fudbaleri Crvene zvezde će sutra od 13 časova gostovati u Novom Sadu ekipi Proletera, a očekivanja pred vrlo važan meč u borbi za titulu izneo je šef stručnog štaba Dejan Stanković.

Sigurno da nas motiviše kada ne primimo gol. Taj podatak je dodatan podstrek za sve nas tako da ćemo gledati da i u Novom Sadu protiv Proletera budemo na visini zadatka. Utakmica protiv Radničkog je bila pokazatelj dobre forme, gde smo od prvog do devedesetog minuta nametnuli jak ritam. Lopta jednostavno nije htela u gol, ali ako nastavimo tako, sigrno je da će se u nekom trenutku i taj problem otkloniti i da ćemo postati efikasniji – počeo je Stanković.

Dotakao se Mister i igračkog kadra, i napomenuo da ko god dobije šansu treba da bude spreman.

-Računam na sve igrače, kao što sam već govorio i pre početka prvenstva. Ko god da dobije šansu treba da bude pre svega speman. Ne znam da li će početi, ali ako Falko nastavi ovako sigurno je da nosi kandidaturu kao i svi ostali za prvih jedanaest. Motika je imao problem sa stopalom, ali mislim da su doktori to rešili. Od sledeće nedelje će biti sa nama u stroju. I situacija sa Ohijem je odlična. Radio je juče punim intenzitetom, a radiće i danas. Sutra će se naći na terenu.

Istakao je strateg crveno-belih da je motiv u nastavku sezone veliki.

Nadam se da će nedavna pobeda u kupu biti prekretnica u nastavku sezone. Video sam veliku želju i motivaciju kod momaka, bili su grupa koja je želela da ide dalje u tom takmičenju, i sigurno da to može biti prekretnica. Verujem da će bodovni zaostatak kod igrača stvoriti još veči žar i želju za pobedom. Od početka priprema stalno o tome pričamo. Motiv ne može da bude veći, i niko ne može više od nas da želi pobedu.

Pomenuo je Stanković i predstojeći večiti derbi, koji je na programu 27. februara od 18 časova.

Teško je da se ne misli o derbiju. To je utakmica od velikog značaja za naš klub, naše navijače, ali i nas same. Pre derbija moramo da završimo ozbiljan posao, a to je Proleter. Bez te utakmice ne možemo da gledamo napred. Ima i momenata kada pričamo o derbiju i koliko je taj meč važan, ali smo svi usresređeni na sutrašnji meč. Opet kažem, ako dođe poklon pre derbija, mi ćemo ga oberučke prihvatiti. To sam mnogo puta rekao. Mi moramo da budemo pravi u Novom Sadu, da bi ako dođe do kiksa, naplatili taj kiks – zaključio je Stanković.

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama