Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Мотив не може да буде већи

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 13 часова гостовати у Новом Саду екипи Пролетера, а очекивања пред врло важан меч у борби за титулу изнео је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Сигурно да нас мотивише када не примимо гол. Тај податак је додатан подстрек за све нас тако да ћемо гледати да и у Новом Саду против Пролетера будемо на висини задатка. Утакмица против Радничког је била показатељ добре форме, где смо од првог до деведесетог минута наметнули јак ритам. Лопта једноставно није хтела у гол, али ако наставимо тако, сигрно је да ће се у неком тренутку и тај проблем отклонити и да ћемо постати ефикаснији – почео је Станковић.

Дотакао се Мистер и играчког кадра, и напоменуо да ко год добије шансу треба да буде спреман.

-Рачунам на све играче, као што сам већ говорио и пре почетка првенства. Ко год да добије шансу треба да буде пре свега спеман. Не знам да ли ће почети, али ако Фалко настави овако сигурно је да носи кандидатуру као и сви остали за првих једанаест. Мотика је имао проблем са стопалом, али мислим да су доктори то решили. Од следеће недеље ће бити са нама у строју. И ситуација са Охијем је одлична. Радио је јуче пуним интензитетом, а радиће и данас. Сутра ће се наћи на терену.

Истакао је стратег црвено-белих да је мотив у наставку сезоне велики.

Надам се да ће недавна победа у купу бити прекретница у наставку сезоне. Видео сам велику жељу и мотивацију код момака, били су група која је желела да иде даље у том такмичењу, и сигурно да то може бити прекретница. Верујем да ће бодовни заостатак код играча створити још вечи жар и жељу за победом. Од почетка припрема стално о томе причамо. Мотив не може да буде већи, и нико не може више од нас да жели победу.

Поменуо је Станковић и предстојећи вечити дерби, који је на програму 27. фебруара од 18 часова.

Тешко је да се не мисли о дербију. То је утакмица од великог значаја за наш клуб, наше навијаче, али и нас саме. Пре дербија морамо да завршимо озбиљан посао, а то је Пролетер. Без те утакмице не можемо да гледамо напред. Има и момената када причамо о дербију и колико је тај меч важан, али смо сви усресређени на сутрашњи меч. Опет кажем, ако дође поклон пре дербија, ми ћемо га оберучке прихватити. То сам много пута рекао. Ми морамо да будемо прави у Новом Саду, да би ако дође до кикса, наплатили тај кикс – закључио је Станковић.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама