Košarka Košarka/Izveštaji i analize

KRK: Crvena zvezda sigurna u polufinalu

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Megu 72:53 i plasirali se u finale Kupa Radivoja Koraća.

Polufinale KRK:
Crvena zvezda mts – Mega Mozzart 72:53 (15:21,24:12,17:14,16:6)
Hala: Čair (Niš)Sudije: Jovičić, Jevtović, Stefanović

U niškom Čairu i reprizi prošlogodišnjeg finala crveno beli su bili bolji i slavili kao i u Novom Sadu. Ovoga puta kompletni (bez Cirbesa), potpuno zasluženo idu u finale i odbranu trofeja.

Crveno beli su loše otvorili utakmicu u oba pravca, Mega je na krilima raspoloženog Matkovića bolje ušla u utakmicu i povela sa +10, ali je naš tim predvođen Kalinićem rezultatski uspeo da se vrati u meč već pre kraja prvog poluvremena, a na odmor ode i sa prednošću 39:33.

Od druge deonice pa do kraja meča, Crvena zvezda je odigrala izuzetno tvrdu čvrstu odbranu, kontrolisala je skok, a serijom 12-2 u trećoj deonici stekla i dvocifrenu prednost (plus 14) koju praktično nije ispuštala do kraja meča.

Crveno beli su imali 42 skoka, šutirali su za tri poena 33-8, ali su sve probleme sa početka meča uspeli da prebrode dobro poznatom čvrstom i agresivnom igrom…

Najefikasniji je bio Nikola Kalinić sa 15 poena, Nejt Volters i Nikola Ivanović su dodali po 12, Ognjen Kuzmić 10, a svoj doprinos dao je (kao i ostatak tima) Dejan Davidovac sa devet poena.

U ekipi Mege Matković je bio najefikasniji sa 15 poena, ali je bio potpuno zaustavljen u drugom poluvremenu.

Crvena zvezda: Lazarević, Volters 12 (5as), Davidovac 9, Mitrović 2 (6sk), Lazić, Kalinić 15, Dobrić 7, Holins 5, Ivanović 12, Marković, Vajt, Kuzmić 10 (7sk). Trener: Dejan Radonjić koji je u subotu proslavio 300.pobedu na klupi crveno-belih kratko je nakon meča prokomentarisao tvrdo polufinale u kome je ostvaren cilj – plasman u finale:

“Početak niej bio kakav smo priželjkivali u oba pravca, trebalo je vreme da to popravimo, kako je vreme prolazilo bili smo bolji, gradili smo rezultat kroz dobru odbranu u nastavku i uspeli da dođemo do kontrole meča i na kraju da ga privedemo kraju u našu korist. Mega je uvek nezgodna ekipa”, rekao je trener crveno belih.

Finalni meč u kome će Crvena zvezda igrati sa pobednikom drugog polufinala FMP Meridian – Partizan NIS na programu je u nedelju od 21 sat.

Izvor: KKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama