Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Radnički Niš 0:0 (3:2, penali)

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u četvrtinu finala Kupa Srbije nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca protiv Radničkog iz Niša rezultatom 3:2. Iako je naš tim bio potpuno bolja ekipa tokom cele utakmice, regularni deo je završen bez golova, pa je pobednika odlučila penal serija. Redom su pogađali Aleksandar Katai, Mirko Ivanić i Gelor Kanga, a u potpunog heroja izrastao je Milan Borjan sa četiri odbrane. 

 

Crvena zvezda – Radnički Niš 0:0 (3:2, penali)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Sudija: Marko Srećković.

Strelci u penal seriji: Katai, Ivanić i Kanga za Crvenu zvezdu, a Arsić i Štulić za Radnički.

Žuti kartoni: Mlađović, Aksentijević, Štulić, Vujadinović, L. Jovanović (Radnički).

Crveni kartoni: L. Jovanović, Štulić (Radnički).

Crvena zvezda: Borjan, Gajić (od 70. Pićini), Pankov, Dragović, Rodić, Sanogo, Srnić (od 70. Falko), Kanga, Ben (od 56. Katai), Ivanić, Ohi (od 57. Pavkov).

Rezerve: Gordić, Pićini, Đurić, Eraković, Krstičić, Stanković, Falko, Radulović, Živković, Katai, Pavkov.

Radnički: Dujmović, Jamkam, Bjeličić (od 49. Bogdanović), Vujadinović, Mitrović, Pavlov (od 62. Štulić), Arsić, Tomić (od 46. L. Jovanović), Ćirković (od 57. Živojinović), Mlađović, Aksentijević.

Rezerve: Ilić, Bogdanović, Mićibući, Štulić, Jovičić, Stanković, Živojinović, Mesarović, L. Jovanović, N. Jovanović, Adamović.

Od starta meča izabranici Dejana Stankovića krenuli su direktno i napadački, pa je tako već u trećem minutu viđena prva prilika. Ivanić je sjajno video Ohija i poslao mu loptu u prostor, a snažni centarfor je sa leve ivice peterca „gađao“ dalji ugao, ali je čuvar mreže gostiju uspeo da spreči promenu rezultata. Samo minut kasnije, nakon „odbijanca“ Ben je pokušao da lobuje Dujmovića, ali je golman protivnika ponovo odbranio. Nastavili su crveno-beli sa pritiskom pa je tako u šestom minutu ponovo moglo da dođe do promene rezultata. Sjajno je Gajić probio po desnom boku, predriblao jednog fudbalera, i poslao oštar pas na ivicu kaznenog prostora. Prvi do lopte je stigao Srnić, koji je iz prve „opalio“ ka golu, ali je golman gostiju ponovo reagovao i odbranio njegov šut.

U 18. minutu, ponovo su naši fudbaleri imali priliku da stignu do vođstva. Ben je izveo slobodan udarac sa ivice šesnaesterca, a nakon gužve do lopte je stigao Srnić, koji je iz prve „pucao“ u bliži ugao, ali je golman gostiju uz krajnje napore uspeo da odbrani njegov šut. Već u narednom minutu, i Dragović je bio u prilici da se upiše u strelce. Rodić je sjajno centrirao iz kornera, a upravo austrijski reprezentativac najbolje se snašao pred golom, ali je Dujmović ponovo odbranio i sprečio promenu rezultata. Nastavile su da se ređaju prilike naših fudbalera, pa je tako novo uzbuđenje viđeno u 23. minutu. Nakon lepe akcije i duplog pasa sa Benom, Srnić je izbio pred golmana gostiju i šutirao, ali je Dujmović još jednom uspeo da odbrani i održi Radnički u „životu“.

Crveno-beli su imali potpunu kontrolu nad dešavanjima na terenu, pa je tako nova prilika za gol viđena u 32. minutu. Nakon sjajne lopte preko odbrane Ivanića, Ben je oboren u kaznenom prostoru, a glavni arbitar je bez razmišljanja pokazao na belu tačku. Kanga je preuzeo odgovornost i šutirao u donji levi ugao, ali je čuvar mreže gostiju ponovo bio na visini zadatka i sprečio vođstvo naše ekipe. Pet minuta kasnije, i Ohi se našao u prilici. Kanga je „uposlio“ norveškog internacionalca, koji je sa sa leve strane peterca šutirao, ali je golman gostujućeg tima ponovo reagovao i odbranio. Pred sam kraj prvog dela igre, ponovo je malo nedostajalo izabranicima Dejana Stankovića da stignu do prednosti. Nakon što je Ivanić zaustavljen na polovini protivnika, Ben je izveo slobodan udarac i uputio kvalitetan centaršut duboko u kazneni prostor, gde je najviši u skoku bio Pankov, ali je glavom šutirao malo preko gola.

U istom ritmu počeo je i drugi deo igre, a naši fudbaleri pokušavali su kroz pas igru da pronađu „rupu“ u defanzivnoj liniji protivnika, pa je tako već u 49. minutu viđeno novo uzbuđenje. Rodić je sjajno prošao po levom boku i centrirao u šesnaesterac, lopta je nakon „odbijanca“ stigla do Kange, koji je sa ivice kaznenog prostora „ispalio projektil“ u donji levi ugao, ali je golman gostiju uspeo da odbrani njegov šut. Ipak, lopta se odbila do Ivanića, koji je iz prve „pucao“, ali je odbrana izblokirala njegov šut. I u nastavku je viđena potpuna opsada gola gostiju, pa je u 61. minutu Kataiju, samo što je ušao u igru, malo nedostajalo da dovede crveno-bele u vođstvo. Kanga je sjajno centrirao u kazneni prostor nakon kornera, a tamo je najviši u skoku bio upravo iskusni krilni napadač našeg tima i sjajno šutirao glavom u desnu stranu, ali je loptu sa gol linije izbio jedan defanzivac gostiju.

U 70. minutu ponovo su pretili naši fudbaleri. Ušao je sa klupe Falko, i u istom minutu se našao u prilici, ali je njegov šut sa dvadesetak metara završio u rukama Dujmovića. Već tri minuta kasnije, ponovo je malo nedostajalo da Zvezda stigne do prednosti. Aksentijević je igrao rukom pred kaznenim prostorom, a glavni arbitar je dosudio slobodan udarac. Katai je preuzeo odgovornost i fantastično gađao u desnu stranu, ali je Dujmović uz pomoć stative ponovo „spasao“ goste i sprečio promenu rezultata. Ista situacija viđena je i u 76. minutu, ali je tada Zvezdina „desetka“ šutirala preko gola iz slobodnjaka. U 79. minutu i Falko se ponovo našao u prilici. Sjajno je italijanski internacionalac izborio poziciju za šut sa ivice šesnaesterca i gađao dalji ugao, ali je lopta „prozujala“ pored leve stative.

U nadoknadi vremena, ponovo je Falko zapretio. Nakon sjajne akcije Kataija i Ivanića, lopta je stigla na ivicu kaznenog prostora, a Italijan je iz prve gađao dalji ugao, međutim Dujmović je ponovo uspeo da spreči promenu rezultata. Igrao se četvrti minut sudijske nadoknade, kada se i Sanogo našao u šansi da se upiše u listu strelaca. Nakon gužve u šesnaestercu, lopta je stigla do stamenog veziste koji je iz prve šutirao, ali je golman gostiju ponovo odbranio i sprečio promenu rezultata, te je tako pobednika morala da odluči penal serija.

U penal seriji su redom pogađali Aleksandar Katai i Mirko Ivanić, a odlučujući i ujedno pobedonosni pogodak postigao je Gelor Kanga, dok su za goste bili precizni Arsić i Štulić. Potpuni heroj našeg tima bio je Milan Borjan sa čak četiri odbrane!

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama