Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Čukarički 3:0 (1:0)

Nastavili su fudbaleri Crvene zvezda pobeđuju na prolećnim premijerama, pa je tako bilo i ovog februarskog predvečerja kada su izabranici Dejana Stankovića rezultatom 3:0 savladali ekipu Čukaričkog. Milan Pavkov je načeo protivnika, Ohi Omojuanfo je postigao prvenac na zvaničnim utakmicama, ali i nastavio golgeterski niz sa priprema, a konačan rezultat postavio je Aleksandar Dragović.  

 

Crvena zvezda – Čukarički 3:0 (1:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Gledalaca: 18.638.

Sudija: Nenad Minaković.

Strelci: Pavkov u 16, Ohi u 74. i Dragović u 79. minutu.

Žuti kartoni: Borjan, Rodić, Srnić, Falko (Crvena zvezda), Stevanović, Šapić, Mijailović (Čukarički).

Crveni karton: Drezgić (Čukarički).

Crvena zvezda: Borjan, Pićini, Dragović, Eraković, Rodić, Sanogo (od 83. Stanković), Kanga (od 63. Srnić), Ivanić (od 83. Falko), Katai (od 83. Motika), Ohi, Pavkov (od 22. Živković).

Rezerve: Gordić, Gajić, Đurić, Pankov, Radulović, Stanković, Srnić, Ben, Falko, Motika, Živković.

Čukarički: Petrović, Stevanović, Šapić, Drezgić, Roganović, Mijailović, Kovač (od 63. Kajević), Lukić (od 75. Lukić), Endiaj (od 63. Savić), Čolović (od 72. Tanasijević), Rakonjac (od 75. Rakonjac).

Rezerve: Mićović, Rogan, Tošić, Ergelaš, Aganspahić, Tanasijević, Kajević, Puškarić, Savić, Spasojević, Belić.

Posle skoro dvomesečne pauze od takmičarskih utakmica, istrčali su i više nego orni da se dokažu pred publikom na domaćem terenu, fudbaleri Crvene zvezde. Pripremni period bio je arhiviran i bili su svesni izabranici Dejana Stankovića da je vreme da se borba za šampionsku titulu nastavi. Novajlije iz zimskog prelaznog roka – Kristijano Pićini i Ohi Omojuanfo dobili su šansu od starta meča, dok se Nemanja Motika našao na klupi, kao i Andrej Đurić, Andrija Radulović i Nikola Stanković – trio koji je prekomdanovan iz Grafičara u prvi tim Crvene zvezde.

U uvodnih deset minuta nije mnogo toga viđeno, osim konstantnih ataka fudbalera našeg tima, gde je najopasnije delovao Katai, iako su se obrisi saradnje Kange i Ohija koja će tek da se konkretizuje – mogli videti već tada. Upravo je Kanga bio kreator prve konkretne prilike, a igrao se 15. minut. Spoljnim delom stopala poslao je loptu na levi bok gde je Rodić pretrčao Stevanovića i gađao „iz prve“, ali je Petrović izboksovao loptu. Bila je to samo uvertira u ono što je usledilo minut kasnije, a to je gol Milana Pavkova. Povukao je Ivanić loptu kroz čitavu sredinu terena, proigrao Rodića, a on centrirao u šesnaesterac gde gospodari naša „devetka“, koja rutinski rešava takve situacije.

Prinudno je morao Stanković da menja u 22. minutu kada je Pavkov posle sudara glavom sa Endiajom, ostao na travi, nakon čega mu je ukazana pomoć, ali ubojiti strelac nije mogao da nastavi meč, pa se na terenu našao Živković. Zatresla se i prečka gola našeg tima kada je Roganović gađao iz slobodnog udarca u 25. minutu. Do kraja poluvremena viđena je uglavnom žustra borba na sredini terena i mnogo seckanja igre, ali i dalje su fudbaleri našeg tima imali primat na terenu kada je reč o posedu i napadima. Udarac Kange u 45. minutu, kada je zahvatio volej sa dvadesetak metara, označio je i kraj prvog dela igre.

Već na startu drugog poluvremena, mogao je Ohi da upiše prvenac u zvaničnim mečevima i tako nastavi niz sa priprema iz Antalije. Nećkao se Šapić i izgubio loptu, a norveški napadač je uspeo tek toliko da je zakači da je pošalje ka Petroviću, ali ne i da ga savlada. Pokušao je i Živković u 54. minutu posle preciznog dodavanja Kange, ali je intervenisao Mijailović u poslednjem trenutku i sprečio brzonogog napadača da udvostruči prednost našeg tima.

Čukarički je ostao sa igračem manje za poslednjih dvadeset minuta meča, a Ivanićev udarac u 71. minutu najavio je još veću ofanzivu fudbalera našeg tima koji su nastojali da „reše“ utakmicu na vreme i udvostruče prednost. Tri minuta kasnije došlo je i to. Fantastično su kombinovali po levom boku Katai i Ivanić koji je sjajnom varkom nadmudrio Stevanovića, uputio oštar pas u šesnaesterac gde je Živković zakačio loptu, taman da ona stigne do Ohija Omojuanfoa koji je čekao na drugoj stativi i tako nastavio golgetersku seriju, te potvrdio da će biti veliko pojačanje za Crvenu zvezdu.

Igrao se 79. minut kada je Dragović još jednom pokazao da osim toga što gospodari defanzivom, može da u pojedinim situacijama reaguje i kao napadač. Uputio je Katai centaršut iz ugla, lopta je pala u peterac gde je stajao austrijski reprezentativac koji je lucidno zakačio, taman toliko da je pošalje u mrežu.

Da ovo veče nikada ne zaborave dva golobrada mladića, pobrinuo se Dejan Stanković kada je u poslednjih desetak minuta ukazao priliku dvojici osamnaestogodišnjaka da debituju za seniorski tim Crvene zvezde. Na terenu su se našli Nikola Stanković i Nemanja Motika koje je publika na Marakani gromoglasnim aplauzom pozdravila i pružila im podršku za sve ono što ih čeka u narednom periodu.

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama