Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Чукарички 3:0 (1:0)

Наставили су фудбалери Црвене звезда побеђују на пролећним премијерама, па је тако било и овог фебруарског предвечерја када су изабраници Дејана Станковића резултатом 3:0 савладали екипу Чукаричког. Милан Павков је начео противника, Охи Омојуанфо је постигао првенац на званичним утакмицама, али и наставио голгетерски низ са припрема, а коначан резултат поставио је Александар Драговић.  

 

Црвена звезда – Чукарички 3:0 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Гледалаца: 18.638.

Судија: Ненад Минаковић.

Стрелци: Павков у 16, Охи у 74. и Драговић у 79. минуту.

Жути картони: Борјан, Родић, Срнић, Фалко (Црвена звезда), Стевановић, Шапић, Мијаиловић (Чукарички).

Црвени картон: Дрезгић (Чукарички).

Црвена звезда: Борјан, Пићини, Драговић, Ераковић, Родић, Саного (од 83. Станковић), Канга (од 63. Срнић), Иванић (од 83. Фалко), Катаи (од 83. Мотика), Охи, Павков (од 22. Живковић).

Резерве: Гордић, Гајић, Ђурић, Панков, Радуловић, Станковић, Срнић, Бен, Фалко, Мотика, Живковић.

Чукарички: Петровић, Стевановић, Шапић, Дрезгић, Рогановић, Мијаиловић, Ковач (од 63. Кајевић), Лукић (од 75. Лукић), Ендиај (од 63. Савић), Чоловић (од 72. Танасијевић), Ракоњац (од 75. Ракоњац).

Резерве: Мићовић, Роган, Тошић, Ергелаш, Аганспахић, Танасијевић, Кајевић, Пушкарић, Савић, Спасојевић, Белић.

После скоро двомесечне паузе од такмичарских утакмица, истрчали су и више него орни да се докажу пред публиком на домаћем терену, фудбалери Црвене звезде. Припремни период био је архивиран и били су свесни изабраници Дејана Станковића да је време да се борба за шампионску титулу настави. Новајлије из зимског прелазног рока – Кристијано Пићини и Охи Омојуанфо добили су шансу од старта меча, док се Немања Мотика нашао на клупи, као и Андреј Ђурић, Андрија Радуловић и Никола Станковић – трио који је прекомданован из Графичара у први тим Црвене звезде.

У уводних десет минута није много тога виђено, осим константних атака фудбалера нашег тима, где је најопасније деловао Катаи, иако су се обриси сарадње Канге и Охија која ће тек да се конкретизује – могли видети већ тада. Управо је Канга био креатор прве конкретне прилике, а играо се 15. минут. Спољним делом стопала послао је лопту на леви бок где је Родић претрчао Стевановића и гађао „из прве“, али је Петровић избоксовао лопту. Била је то само увертира у оно што је уследило минут касније, а то је гол Милана Павкова. Повукао је Иванић лопту кроз читаву средину терена, проиграо Родића, а он центрирао у шеснаестерац где господари наша „деветка“, која рутински решава такве ситуације.

Принудно је морао Станковић да мења у 22. минуту када је Павков после судара главом са Ендиајом, остао на трави, након чега му је указана помоћ, али убојити стрелац није могао да настави меч, па се на терену нашао Живковић. Затресла се и пречка гола нашег тима када је Рогановић гађао из слободног ударца у 25. минуту. До краја полувремена виђена је углавном жустра борба на средини терена и много сецкања игре, али и даље су фудбалери нашег тима имали примат на терену када је реч о поседу и нападима. Ударац Канге у 45. минуту, када је захватио волеј са двадесетак метара, означио је и крај првог дела игре.

Већ на старту другог полувремена, могао је Охи да упише првенац у званичним мечевима и тако настави низ са припрема из Анталије. Нећкао се Шапић и изгубио лопту, а норвешки нападач је успео тек толико да је закачи да је пошаље ка Петровићу, али не и да га савлада. Покушао је и Живковић у 54. минуту после прецизног додавања Канге, али је интервенисао Мијаиловић у последњем тренутку и спречио брзоногог нападача да удвостручи предност нашег тима.

Чукарички је остао са играчем мање за последњих двадесет минута меча, а Иванићев ударац у 71. минуту најавио је још већу офанзиву фудбалера нашег тима који су настојали да „реше“ утакмицу на време и удвоструче предност. Три минута касније дошло је и то. Фантастично су комбиновали по левом боку Катаи и Иванић који је сјајном варком надмудрио Стевановића, упутио оштар пас у шеснаестерац где је Живковић закачио лопту, таман да она стигне до Охија Омојуанфоа који је чекао на другој стативи и тако наставио голгетерску серију, те потврдио да ће бити велико појачање за Црвену звезду.

Играо се 79. минут када је Драговић још једном показао да осим тога што господари дефанзивом, може да у појединим ситуацијама реагује и као нападач. Упутио је Катаи центаршут из угла, лопта је пала у петерац где је стајао аустријски репрезентативац који је луцидно закачио, таман толико да је пошаље у мрежу.

Да ово вече никада не забораве два голобрада младића, побринуо се Дејан Станковић када је у последњих десетак минута указао прилику двојици осамнаестогодишњака да дебитују за сениорски тим Црвене звезде. На терену су се нашли Никола Станковић и Немања Мотика које је публика на Маракани громогласним аплаузом поздравила и пружила им подршку за све оно што их чека у наредном периоду.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама