Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Veliki trijumf i revanš Crvene zvezde u Kazanju!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Uniks u Kazanju rezultatom 84:77, u okviru 26. kola Evrolige i tako stigli do velike pobede u Tatarstanu, čime su se revanširali rivalu za poraz u Beogradu!

Najzaslužniji za pobedu srpskog tima bili su Nikola Kalinić sa 20 poena i šest asistencija, odnosno Nejt Volters sa 19 poena i četiri skoka.

Njih dvojicu dobro su ispratili Ostin Holins i Luka Mitrović sa po 10 poena.

Kod Uniksa standardno je najbolji bio Mario Hezonja sa 18 poena, jedan manje ubacio je Marko Spisu, a dvocifren sa 13 bio je još Džon Braun.

Evroliga, 26. kolo:

Uniks – Crvena zvezda 77:84
11:22, 32:21, 22:20, 12:21

Hala: “Basket Hall”, Kazanj
Sudije: B. Himenes, M. Difala, J. Laurinavičius

Crveno-beli koji su odigrali čvrstu i „mušku“ utakmicu su imali vođstvo tokom većeg dela prvog poluvremena, (meč su otvorili vođstvom 9-0) rivalu su dozvolili da uhvati priključak u drugoj deonici u kojoj je Uniks ubacio 32 poena, a poluvreme zavrpio trojkama Spisua i Marija Hezonje.

U trećoj četvrtini od maksimalnog vođstva domaćina (plus 9), na parketu je praktično bio samo jedan tim – Crvena zvezda!

Crveno beli su prvo odgovorili serijom 7-0, a u poslednjoj deonici čvrsti u odbrani, uz kontrolu skoka napravili su novu seriju 15-3 i tako praktično uveli meč u mirnu završnicu i pored činjenice da je Hezonja pogodio dve izuzetno teške troke sa zvukom sirene.

Vrlo važna pobeda za naš tim, koji u dobrom raspoloženju čeka meč sa Zadrom i početak završnice Kupa Radivoja Koraća u Nišu. Crveno beli su u Kazanju imali odličan šut za tri poena 8-16, parirali su u skoku (26-26) i imali čak 12 ukradenih lopti!

Crvena zvezda u vrlo izjednačenoj Evroligi ove sezone (prvi tim ispod „crte“ i TOP 8 Anadolu EFES ima skor 12-12) sada ima skor 9-14, dok je Uniks na 13-11.

Ekipa Crvene zvezde vraća se u subotu u jutarnjim časovima u Beograd, a već u nedelju od 19 sati dočekuje Zadar u utakmici 20.kola regionalne lige.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama