Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвено-бели путују у Казањ

Кошаркаши Црвене звезде мтс путују у четвртак након тренинга у Казањ где их у петак чека меч 26. кола Евролиге против домаћег Уникса.

Руски тим из Татарстана ове сезоне оправдава и на терену велики квалитет састава и тренера које имају и отворено најављују амбицију да се пласирају у ТОП 8 фазу (испред Монака) која би им обезбедила учешће у Евролиги и наредне сезоне.

Уникс је треутно седми на табели са скором 13/8, а свој квалитет осим победом над нашим тимом у Београду, показали су и у понедељак када су у оквиру ВТБ лиге славили као гости након три продужетка против екипе ЦСКА у Москви.

Тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић:
– Ради се о квалитетном противнику који није само против нас показао квалитет. У доброј су форми. Индивидуално су изузетно јаки, атлетски такође. Сигурно нас чека тежак задатак. У крајњој линији најавили су амбиције пред почетак сезоне, рекли су да нападају Топ 8. Наравно да су тако и ушли у сезону и показали су то на многим утакмицама, укључујући и дуел у Београду.Ми смо у нашој ситуацији која се догодила у јануару када смо имали велику паузу ван хале што је посебна проблематика у овом делу сезоне. Маик Цирбес неће путовати, надам се да ће почети са тренингом следеће недеље. Имамо одређених проблема, наравно због паузе коју смо имали због свега, онда имамо и тај распоред који захтева специфичан начин рада. Видећемо каква је ситуација у екипи сутра па ћемо донети одлуку. Оно што треба рећи је да немамо озбиљних повреда, али проблеми постоје – рекао је тренер црвено-белих.

Огњен Добрић: – Они су изузетно добра физичка екипа, доминатни су у том смислу у односу на све екипе. Морамо да нађемо начин да одговоримо на то, да играмо нашу игру, да им чврстом одбраном не дозволимо да се опусте у нападу и да играју своју игру. У Београду то нисмо урадили и видели смо како се то завршило. Имају доста добре играче попут Хезоње, Лоренца и Џона Брауна, цео тим игра добро, опасност прети са свих страна. Они играју квалитетно свих 40 минута и на то морамо да одговоримо.

Утакмица у спортској дворани у Казању игра се у петак од 17 часова. Одмах након меча црвено-бели крећу за Београд, а већ у недељу од 19 сати очекује их меч регионалне лиге са екипом Задра.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама