Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda ponovo ispustila trijumf u Ligi Šampiona, Vukićević spasio bod

Vaterpolisti Crvene zvezde remizirali su u 9.kolu najelitnijeg takmičenja protiv rumunske Steaue 10:10 (3:3, 3:2, 3:2, 1:3), i uspeli da prekinuli negativan niz od sedam uzastopnih poraza.

Crveno-beli su imali pobedu u rukama, i pored prednosti od tri gola na startu treće deonice, dva na ulasku u poslednju, nisu sačuvali trijumf. Imali su i napad za pobedu, ali Basara je izblokiran.

Gledali smo gol za gol u prvom poluvremenu, Crvena zvezda je konstantno bila u vođstvu, imala 3:1, ali je Steaua stizala, da bi Gavril Subotić sa dva gola obezbedio prednost pred poluvreme – 6:5. U nekoliko navrata je Mišović odlično intervenisao, da bi na drugoj strani Basarin pokušaj „plivao“ na liniji, a Trtović sa svega metar pogodio stativu.

U trećem periodu igre Zvezdinu seriju su nastavili kapiten Vukićević i Milojević, Steaua se vratila golovima Fulee i Teamtua, ali je Trtović pogodio za 9:7. Usledio je veliki preokret, Steaua je kreirala seriju 3:0 preko Neamtua, Đorđeskua i Đorđija i prvi put povela na meču. Mišović je uspeo da spreči da se gosti odlepe, a Vukićević reagovao posle udarca Gardaševića za konačnih 10:10, 24 sekunde pre kraja. Crvena zvezda se odbranila, imala i napad za pobedu, ali Basarin pokušaj je izblokiran.

Sa po dva gola najefikasniji su bili Subotić, Milojević i kapiten Vukićević, u strelce su se upisali Smiljević, Đurđić, Basara i Trtović.

Naredni meč Zvezdu očekuje 19.februara protiv Novog Beograda u Superligi, a zatim i gostovanje u Dubrovniku, ekipi Juga u 10.kolu Lige šampiona.

Usled promene rasporeda takmičenja LEN-a, sledeći meč na svom bazenu u Ligi šampiona Crvenu zvezdu očekuje za tačno dva meseca protiv šampiona Evrope, Pro Reka.

CRVENA ZVEZDA – STEAUA 10:10 (3:3, 3:2, 3:2, 1:3)
Beograd, bazen: „25.maj/MGM“. Gledalaca: 200. Sudije: Božo Đurašković (Crna Gora) i Oriol Hamandreu (Šranija). Igrač više: Crvena zvezda 6/9, Steaua 5/11.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić, Đurđić 1, Marković, Subotić 2, Milojević 2, Pješivac, Basara 1, Trtović 1, Vukićević 2, Gardašević, Smiljević, Ivanović. Trener: Mirko Vičević

STEAUA: Tic, M.A. Đorđi 2, Negrean, Fulea 1, Vamčik, Neamtu 2, Mudražija, Đorđesku 2, A.Đorđi 2, Oanta, Giban, Judean 1, Dragušin. Trener: Aurelian Đorđesku

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama