Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Звезда поново испустила тријумф у Лиги Шампиона, Вукићевић спасио бод

Ватерполисти Црвене звезде ремизирали су у 9.колу најелитнијег такмичења против румунске Стеауе 10:10 (3:3, 3:2, 3:2, 1:3), и успели да прекинули негативан низ од седам узастопних пораза.

Црвено-бели су имали победу у рукама, и поред предности од три гола на старту треће деонице, два на уласку у последњу, нису сачували тријумф. Имали су и напад за победу, али Басара је изблокиран.

Гледали смо гол за гол у првом полувремену, Црвена звезда је константно била у вођству, имала 3:1, али је Стеауа стизала, да би Гаврил Суботић са два гола обезбедио предност пред полувреме – 6:5. У неколико наврата је Мишовић одлично интервенисао, да би на другој страни Басарин покушај „пливао“ на линији, а Тртовић са свега метар погодио стативу.

У трећем периоду игре Звездину серију су наставили капитен Вукићевић и Милојевић, Стеауа се вратила головима Фулее и Теамтуа, али је Тртовић погодио за 9:7. Уследио је велики преокрет, Стеауа је креирала серију 3:0 преко Неамтуа, Ђорђескуа и Ђорђија и први пут повела на мечу. Мишовић је успео да спречи да се гости одлепе, а Вукићевић реаговао после ударца Гардашевића за коначних 10:10, 24 секунде пре краја. Црвена звезда се одбранила, имала и напад за победу, али Басарин покушај је изблокиран.

Са по два гола најефикаснији су били Суботић, Милојевић и капитен Вукићевић, у стрелце су се уписали Смиљевић, Ђурђић, Басара и Тртовић.

Наредни меч Звезду очекује 19.фебруара против Новог Београда у Суперлиги, а затим и гостовање у Дубровнику, екипи Југа у 10.колу Лиге шампиона.

Услед промене распореда такмичења ЛЕН-а, следећи меч на свом базену у Лиги шампиона Црвену звезду очекује за тачно два месеца против шампиона Европе, Про Река.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СТЕАУА 10:10 (3:3, 3:2, 3:2, 1:3)
Београд, базен: „25.мај/МГМ“. Гледалаца: 200. Судије: Божо Ђурашковић (Црна Гора) и Ориол Хамандреу (Шранија). Играч више: Црвена звезда 6/9, Стеауа 5/11.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић, Ђурђић 1, Марковић, Суботић 2, Милојевић 2, Пјешивац, Басара 1, Тртовић 1, Вукићевић 2, Гардашевић, Смиљевић, Ивановић. Тренер: Мирко Вичевић

СТЕАУА: Тиц, М.А. Ђорђи 2, Негреан, Фулеа 1, Вамчик, Неамту 2, Мудражија, Ђорђеску 2, А.Ђорђи 2, Оанта, Гибан, Јудеан 1, Драгушин. Тренер: Аурелиан Ђорђеску

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама