Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda i četvrti put savladala Šabac

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su Šabac 13:6 na 25.maju, u 3.kolu Superlige u grupi timova koji se takmiče za plasman od 1. do 6.mesta.

Crveno-beli su i drugi put u domaćem šampionatu, uz trijumfe u Kupu Srbije i Regionalnoj ligi, od 11.decembra 2021. bili uspešniji od Šapčana.

Nisu imali problem da ostvare drugi trijumf u grupi za plasman od 1. do 6.mesta Zvezdini vaterpolisti. Nakon prvog poluvremena Zvezda je imala sigurnu prednost (7:3), koja je posle tri odigrane četvrtine iznosila +7, 11:4. U poslednjem kvartalu smo videli po dva goal na obe strane za konačnih 13:6.

Gavril Subotić je pogodio tri puta za naš tim, po dva puta su bili precizni Veljko Tankosić, Stefan Pješivac i Petar Smiljević.

Crvenu zvezdu u sredu očekuje nastavak takmičenja u Ligi šampiona i prilika da se protiv Steaue na 25.maju prekine negativan niz. Zatim sledi duel protiv Novog Beograda, a zatim i poslednji, treći turnir Regionalne lige, na kojem su našem timu potrebne sve četiri pobede (Novi Beograd, Jadran Herceg Novi, Mladost Zagreb, Budva), uz dva neuspeha Jadrana iz Splita za plasman na Fajnal for.

CRVENA ZVEZDA – ŠABAC 13:6 (2:1, 5:2, 4:1, 2:2)
Beograd, bazen: „25.maj MGM“. Gledalaca: 200. Sudije: Putniković i Stefanović. Isključenja: Crvena zvezda 12, Šabac 13.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 2, Đurđić 1, Marković 1, Subotić 3, Milojević, Pješivac 2, Basara, Gajić, Vukićević 1, Smiljević 2, Gardašević, Ivanović, Trtović. Trener: Mirko Vičević.

ŠABAC: Filipović, Vogel, Marković 2, Repanović, Kopcev, Maraš, Mitrović, Žeželj, Tubić 3, Šulc 1, Stanić, Tonković, Vukadinović, Ćetković. Trener: Nenad Ličanin.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama