Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Звезда и четврти пут савладала Шабац

Ватерполисти Црвене звезде савладали су Шабац 13:6 на 25.мају, у 3.колу Суперлиге у групи тимова који се такмиче за пласман од 1. до 6.места.

Црвено-бели су и други пут у домаћем шампионату, уз тријумфе у Купу Србије и Регионалној лиги, од 11.децембра 2021. били успешнији од Шапчана.

Нису имали проблем да остваре други тријумф у групи за пласман од 1. до 6.места Звездини ватерполисти. Након првог полувремена Звезда је имала сигурну предност (7:3), која је после три одигране четвртине износила +7, 11:4. У последњем кварталу смо видели по два гоал на обе стране за коначних 13:6.

Гаврил Суботић је погодио три пута за наш тим, по два пута су били прецизни Вељко Танкосић, Стефан Пјешивац и Петар Смиљевић.

Црвену звезду у среду очекује наставак такмичења у Лиги шампиона и прилика да се против Стеауе на 25.мају прекине негативан низ. Затим следи дуел против Новог Београда, а затим и последњи, трећи турнир Регионалне лиге, на којем су нашем тиму потребне све четири победе (Нови Београд, Јадран Херцег Нови, Младост Загреб, Будва), уз два неуспеха Јадрана из Сплита за пласман на Фајнал фор.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ШАБАЦ 13:6 (2:1, 5:2, 4:1, 2:2)
Београд, базен: „25.мај МГМ“. Гледалаца: 200. Судије: Путниковић и Стефановић. Искључења: Црвена звезда 12, Шабац 13.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 2, Ђурђић 1, Марковић 1, Суботић 3, Милојевић, Пјешивац 2, Басара, Гајић, Вукићевић 1, Смиљевић 2, Гардашевић, Ивановић, Тртовић. Тренер: Мирко Вичевић.

ШАБАЦ: Филиповић, Вогел, Марковић 2, Репановић, Копцев, Мараш, Митровић, Жежељ, Тубић 3, Шулц 1, Станић, Тонковић, Вукадиновић, Ћетковић. Тренер: Ненад Личанин.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама