Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвено-бели гости екипи Меге (понедељак, 15:30)

Кошаркаши Црвене звезде мтс завршили су у четвртак изузетно напоран циклус утакмица у коме су уз путовања и велику потрошњу након повратка из скоро тронедељног одсуства због вируса Ковид, одиграли 6 утакмица у распону од само 14 дана.

Осим што су играли мечеве Евролиге и имали и дупло коло тог такмичења, црвено-бели су паралелно обавили без грешке своје обавезе и добили две утакмице у регионалној лиги против Цедевита Олимпије и Морнара.

Нови изазов је меч 19.кола са екипом Меге која је на програму у понедељак од 15.30 часова у дворани „Мега Фацторy“ у насељу Браће Јерковић у Београду.

Наредни противник црвено-белих је уз екипу ФМП најмлађи тим у лигу, али који је и ове сезоне победама над највећим ривалима црвено-белих и претендентима за висок пласман, показао свој квалитет.

Тренер Дејан Радоњић приступа овој утакмици уз максималан опрез:

– После изузетно напорног периода и дуплог програма Евролиге, целог циклуса у коме смо имали и путовања чека нас брзо меч са екипом Меге, и ове године младим тимом са огромним потенцијалом и талентом. Играју јако добро у последње време и у одличној су форми. Ми смо време од последње утакмице искористили да се опоравимо од великих напора и повреда које нас такође прате. Неизвесно је у ком ћемо саставу играти меч у понедељак. Потребно је свакако да имамо енергију потребну за овај меч, будемо сконцентрисани и одиграмо довљно добро како би дошли до бодова – рекао је тренер црвено-белих који ће се за састав који ће наступити у понедељак, одлучити на дан утакмице.

Огњен Добрић: – Очекује нас тешка утакмица за почетак новог циклуса. Претходни је био изузетно захтеван и напоран гледајући број утакмица и стање у коме смо били након велике паузе коју смо направили. Нови желимо да почнемо добром утакмицом против доброг младог, амбициозног тима који је показао велики квалитет и победама против екипа које су на папиру биле фаворити. Морамо да одиграмо чврсту одбрану, да уведемо утакмицу у наш ритам како би дошли до циља и бодова – рекао је Добрић.

Ово ће бити 21. дуел два тима у регионалној лиги, у првом мечу ове сезоне Црвена звезда је првог дана новембра славила у хали „Александар Николић“ резултатом 81:67.

Осим меча против Меге, црвено-беле до паузе због обавеза у националном купу очекују још мечеви против Уникса у Казању и Задра наредне недеље (19 сати) у регионалној лиги.

Црвена звезда мтс је лидер на табели сą скором 15-1 (две утакмице мање), док је екипа Меге тренутно 7. на табели сą скором 8-8.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама