Фудбал Фудбал/Вести

Немања Мотика у Звезди!

Црвена звезда наставља вредно да ради у зимском прелазном року, а ново појачање у редовима нашег клуба је талентовани офанзивац Немања Мотика. Момак рођен 2003. године је међу црвено-беле стигао из минхенског Бајерна и потписао уговор на четири године. Он је задужио дрес са бројем 17 и нагласио да му је велика част и задовољство што ће заиграти на Маракани.

 

– Веома сам срећан што сам овде. Велика ми је част и задовољство што сам добио прилику да будем играч Црвене звезде. Када сам добио позив, нисам пуно размишљао и одлучио сам да прихватим. Брат Никола је већ овде и од њега сам чуо само лепе ствари. Наравно да сам пратио Звезду и раније, тако да знам доста о клубу и историји. За мене је Црвена звезда највећи клуб и заиста нисам имао дилему – почео је талентовани фудбалер. 
 
Мотика је задужио дрес са бројем 17 који је пре њега носио Марко Марин.
 
– Разговарао сам и са њим пре доласка у Звезду. Рекао ми је да будем опуштен и да се трудим, те да ће се то све исплатити. 
 
Млади Мотика је истакао да једва чека да дебитује за Црвену звезду, као и да се упозна са радом Дејана Станковића.
 
– Разговарали смо пре мог доласка. Мистер је велико име у европском фудбалу и сви знају за њега. Даћу све од себе да оправдам очекивања и постигнем што више голова и забележим много асистенција. Једва чекам да се нађем на терену – закључио је Мотика.
 
Немања Мотика је рођен 20. марта 2003. године у Берлину, али корене вуче из наших крајева. Каријеру је почео у млађим категоријама Херте да би се потом преселио у минхенски Бајерн. Тамо је константно тренирао за сениорски тим, али наступао за Б екипу где је ове сезоне на 24 утакмице постигао 15 голова и забележио осам асистенција. Такође, наступао је и у Лиги шампиона за младе где је био херој победе Бајерна над Барселоном постигавши два поготка (меч завршен 3:2). Одиграо је меч и у Купу јуниорских тимова против Херте где је за 90 минута на терену постигао гол и асистенцију. Мотика је стандардни репрезентативац Србије и важи за једног од најталентованијих фудбалера у Европи, што верујемо да ће доказати и у црвено-белом дресу, у клубу који му је у срцу. Занимљиво је да је претходне недеље у нашу омладинску селекцију стигао његов рођени брат – Никола, који наступа на позицији штопера. Немања може да покрије готово све позиције у офанзивној линији тима.
 

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама