Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Armani bolji u dvorani “Aleksandar Nikolić”

Košarkaši Crvene zvezde mts nisu uspeli da savladaju favorizovani Armani u 24. Kolu Evrolige. Učesnik Fajnal fora iz prošle sezone bio je bolji rezultatom 57:63 u dvorani ”Aleksandar Nikolić”.

Od početka je viđena velika borba, igralo se veoma čvrsto. Crveno-beli su sprečili Armani da postigne koš na meču više od šest minuta igre, ali nažalost u napadu nisu to najbolje materijalizovali. Imali su samo tri poena prednosti, a onda su prekaljeni internacionalci Armanija, poput Dilejnija, Bentila i Hola počeli da pogađaju i iz jako teških pozicija. Kao po pravilu kada je Crvena zvezda zapretila, Armani je našao šut za tri poena iz veoma teške situacije i odbio nalet.

Najefikasniji na utakmici u redovima crveno-belih bili su Ostin Holins i Nikola Kalinić koji su ubacili po 13 poena.

Nesvakidašnja prva četvrtina viđena je u dvorani ”Aleksandar Nikolić”. Sjajan sastav Armanija nije uspeo da postigne koš više od šest uvodnih minuta, ali i crveno-beli nisu na najbolji način materijalizovali fenomenalnu odbranu. Posle više od šest minuta igre na semaforu je stajalo 3:0.

Do kraja četvrtine napadači su se malo raspucali i crveno-beli su imali pola koša vođstva (8:7). Početak drugog perioda pripao je gostima iz Milana. Oni su serijom 13:4 stigli nadomak dvocifrenog vođstva (12:20). Nikola Kalinić je tada pogodio veoma važnu trojku. Dobra odbrana pa još jedan sjajan napad koji je materijalizovao Dobrić, a potom po istom receptu ukradena lopta i trk Ognjena Dobrića u kontru i snažno zakucavanje za erupciju oduševljenja u dvorani – 19:20. Imala je Crvena zvezda šansu za potpuni preokret, ali nije iskoristila. Usledile su trojke Bentila i Dilejnija koji su kreirali seriju 6:0 i vratili osetniju prednost Armaniju (19:26).

Odbili su nalet crveno-beli i mini-serijom u režiji Kalinića i Mitrovića prišli na tri poena zaostatka pred veći odmor (23:26).

Početak treće perioda pripao je gostima iz Milana koji su započeli drugo poluvreme serijom 9:1 i stekli prvo dvocifreno vođstvo (24:35).

Dilejni je bio veoma raspoložen, pogađao je jako teške šuteve, ali se razigrao i Ostin Holins koji je položio iz ukradene lopte, a zatim i pogodio trojku iz ugla koja je raspalila ambijent u hali (31:37). Zvezda je tragala za ritmom i kontinuitetom. Sa druge strane, odbrana je bila dobra, ali je Armani kao po pravilu kada Crvena zvezda priđe nalazio šut za tri poena (39:47).

Crveno-beli se nisu predavali, dobijali su vetar u leđa sa tribina i pokušavali da se rezultatski vrate. Ostin Holins je vezao pet poena, primakao crveno-bele, a onda je Rići pogodio novu trojku pa je Armani ipak sa šest poena prednosti otišao na odmor pred poslednjih 10 minuta igre (44:50).

I četvrta četvrtina počela je trojkom Rićija i crveno-beli su bili u teškoj situaciji na devet minuta pre kraja (44:53). Nikola Ivanović je vezao četiri poena i najavio da će biti još borbe na ovoj utakmici (49:55). Pretili su crveno-beli, trojka Dobrića vratila je Zvezdu na samo četiri poena zaostatka na tri minuta pre kraja (54:58), ali je uzvratio istom merom Hol.

Crvena zvezda mts – Armani 57:63 (8:7, 15:19, 21:24, 13:13)

Crvena zvezda mts: Volters 5, Davidovac 2 (6sk), Mitrović 5 (4sk), Lazić 1, Kalinić 13, Dobrić 9, Holins 13, Ivanović 4, Marković 1, Vajt, Kuzmić 4, Cirbes.

Dejan Radonjić:

– Pre svega čestitke Armaniju na pobedi. Bila je to veoma fizički teška utakmica, odbrambeno smo odigrali dobro, ali su oni odigrali bolje od nas na ovom meču. Igrali smo protiv tima koji je pokazao da je jedan od boljih u Evroligi. Pokazali su da mogu da se nadaju i većem uspehu nego što su imali prošle godine kada su igrali na Fajnal foru. Njihov tim je fizički veoma kvalitetan, kroz dobru odbranu su pokazali to. Mi smo imali težak period da smo imali duži period sa strogim periodom mirovanja i nama je bilo jasno da će se to u jednom trenutku videti. Imamo igrače koji nisu u najboljem fizičkom stanju i one koji nisu u najboljoj formi. Mi i da smo u najboljem mogućem stanju, ritmu i rasporedu, igrali smo protiv ekipe koja je pokazala kvalitet. Oni su pogađali teške šuteve, mi nismo neke koji su i bili lakši od tih njihovih. Tražili smo rešenja tokom čitavog meča, spuštali smo razliku, nismo se predavali, što je za svaku pohvalu, ali nismo uspeli ni da napravimo preokret.

Mislim da smo odbrambeno pokazali da smo na nivou najvišeg kvaliteta u Evropi. Mi i da smo u najboljoj mogućoj formi, bilo bi teško igrati protiv ovakvog tima. Bilo je potrebno da napravimo i korak više da bismo uspeli da napravimo preokret. Falilo nam je boljih odluka, potrošnja je bila ogromna, kao i želja. Mi ćemo da probamo da iz ovog perioda izađemo na najbolji mogući način. Dali smo u ovom trenutku sve od sebe, trudićemo se da budemo bolji.

Ako se malo vratimo, početak utakmice je podsećao na početak utakmice protiv Asvela. Meni kao treneru to jasno ukazuje na neke stvari. Radili smo stvari koje su atipične za nas. Ako pogledamo poluvreme utakmice i rezultat 23:26 teško možemo da govorimo o dobrom napadu.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama