Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Армани бољи у дворани “Александар Николић”

Кошаркаши Црвене звезде мтс нису успели да савладају фаворизовани Армани у 24. Колу Евролиге. Учесник Фајнал фора из прошле сезоне био је бољи резултатом 57:63 у дворани ”Александар Николић”.

Од почетка је виђена велика борба, играло се веома чврсто. Црвено-бели су спречили Армани да постигне кош на мечу више од шест минута игре, али нажалост у нападу нису то најбоље материјализовали. Имали су само три поена предности, а онда су прекаљени интернационалци Арманија, попут Дилејнија, Бентила и Хола почели да погађају и из јако тешких позиција. Као по правилу када је Црвена звезда запретила, Армани је нашао шут за три поена из веома тешке ситуације и одбио налет.

Најефикаснији на утакмици у редовима црвено-белих били су Остин Холинс и Никола Калинић који су убацили по 13 поена.

Несвакидашња прва четвртина виђена је у дворани ”Александар Николић”. Сјајан састав Арманија није успео да постигне кош више од шест уводних минута, али и црвено-бели нису на најбољи начин материјализовали феноменалну одбрану. После више од шест минута игре на семафору је стајало 3:0.

До краја четвртине нападачи су се мало распуцали и црвено-бели су имали пола коша вођства (8:7). Почетак другог периода припао је гостима из Милана. Они су серијом 13:4 стигли надомак двоцифреног вођства (12:20). Никола Калинић је тада погодио веома важну тројку. Добра одбрана па још један сјајан напад који је материјализовао Добрић, а потом по истом рецепту украдена лопта и трк Огњена Добрића у контру и снажно закуцавање за ерупцију одушевљења у дворани – 19:20. Имала је Црвена звезда шансу за потпуни преокрет, али није искористила. Уследиле су тројке Бентила и Дилејнија који су креирали серију 6:0 и вратили осетнију предност Арманију (19:26).

Одбили су налет црвено-бели и мини-серијом у режији Калинића и Митровића пришли на три поена заостатка пред већи одмор (23:26).

Почетак треће периода припао је гостима из Милана који су започели друго полувреме серијом 9:1 и стекли прво двоцифрено вођство (24:35).

Дилејни је био веома расположен, погађао је јако тешке шутеве, али се разиграо и Остин Холинс који је положио из украдене лопте, а затим и погодио тројку из угла која је распалила амбијент у хали (31:37). Звезда је трагала за ритмом и континуитетом. Са друге стране, одбрана је била добра, али је Армани као по правилу када Црвена звезда приђе налазио шут за три поена (39:47).

Црвено-бели се нису предавали, добијали су ветар у леђа са трибина и покушавали да се резултатски врате. Остин Холинс је везао пет поена, примакао црвено-беле, а онда је Рићи погодио нову тројку па је Армани ипак са шест поена предности отишао на одмор пред последњих 10 минута игре (44:50).

И четврта четвртина почела је тројком Рићија и црвено-бели су били у тешкој ситуацији на девет минута пре краја (44:53). Никола Ивановић је везао четири поена и најавио да ће бити још борбе на овој утакмици (49:55). Претили су црвено-бели, тројка Добрића вратила је Звезду на само четири поена заостатка на три минута пре краја (54:58), али је узвратио истом мером Хол.

Црвена звезда мтс – Армани 57:63 (8:7, 15:19, 21:24, 13:13)

Црвена звезда мтс: Волтерс 5, Давидовац 2 (6ск), Митровић 5 (4ск), Лазић 1, Калинић 13, Добрић 9, Холинс 13, Ивановић 4, Марковић 1, Вајт, Кузмић 4, Цирбес.

Дејан Радоњић:

– Пре свега честитке Арманију на победи. Била је то веома физички тешка утакмица, одбрамбено смо одиграли добро, али су они одиграли боље од нас на овом мечу. Играли смо против тима који је показао да је један од бољих у Евролиги. Показали су да могу да се надају и већем успеху него што су имали прошле године када су играли на Фајнал фору. Њихов тим је физички веома квалитетан, кроз добру одбрану су показали то. Ми смо имали тежак период да смо имали дужи период са строгим периодом мировања и нама је било јасно да ће се то у једном тренутку видети. Имамо играче који нису у најбољем физичком стању и оне који нису у најбољој форми. Ми и да смо у најбољем могућем стању, ритму и распореду, играли смо против екипе која је показала квалитет. Они су погађали тешке шутеве, ми нисмо неке који су и били лакши од тих њихових. Тражили смо решења током читавог меча, спуштали смо разлику, нисмо се предавали, што је за сваку похвалу, али нисмо успели ни да направимо преокрет.

Мислим да смо одбрамбено показали да смо на нивоу највишег квалитета у Европи. Ми и да смо у најбољој могућој форми, било би тешко играти против оваквог тима. Било је потребно да направимо и корак више да бисмо успели да направимо преокрет. Фалило нам је бољих одлука, потрошња је била огромна, као и жеља. Ми ћемо да пробамо да из овог периода изађемо на најбољи могући начин. Дали смо у овом тренутку све од себе, трудићемо се да будемо бољи.

Ако се мало вратимо, почетак утакмице је подсећао на почетак утакмице против Асвела. Мени као тренеру то јасно указује на неке ствари. Радили смо ствари које су атипичне за нас. Ако погледамо полувреме утакмице и резултат 23:26 тешко можемо да говоримо о добром нападу.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама