Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Шахтјор Доњецк 2:3 (0:2)

Фудбалери Црвене звезде поражени су од Шахтјора из Доњецка резултатом 2:3, у трећој припремној утакмици у Анталији. Иако су изабраници Дејана Станковића приказали добру игру и погоцима Драговића и Охија стигли два гола заостатка из првог дела игре, није то било довољно да се оствари позитиван резултат.

Црвена звезда – Шахтјор Доњецк 2:3 (0:2)

Стадион: Спортски центар „Калиста“ , Анталија.

Стрелци: Драговић у 58. и Охи у 68. минуту за Црвену звезду, а Мудрик у 13. и Нерес у 18. и 72. минуту за Шахтјор.

Жути картон: Катаи (Црвена звезда).

Црвена звезда: Поповић, Пићини (од 46. Живковић), Драговић, Ераковић (од 55. Гајић), Панков, Родић ( од 75. Бакајоко), Саного (од 86. Ибрахим), Срнић (од 78. Станковић), Иванић (од 75. Фалко), Катаи (од 67. Крстичић), Охи (од 75. Павков).

Резерве: Гордић, Гајић, Гобељић, Ђурић, Крстичић, Станковић, Бакајоко, Фалко, Ибрахим, Лучић, Живковић, Павков.

Шахтјор: Трубин, Додо (од 46. Тобиас), Марлон (од 42. Бондар), Матвиенко (од 46. Витао), Исмаили (од 46. Корниенко), Мајкон (од 46. Степаненко), Маркос Антонио (од 46. Бондаренко), Нерес, Мудрик (од 46. Судаков), Педрињо (од 46. Тете), Мораес (од 46. Фернандо).

Резерве: Шевченко, Пузанков, Витао, Тобиас, Корниенко, Фарина, Бондар, Степаненко, Тете, Бондаренко, Судаков, Фернандо.

Меч је почео мирно на обе стране, а изабраници Дејана Станковића настојали су да кроз пас игру пронађу „рупу“ у обрани противника. Прво узбуђење виђено је у осмом минуту утакмице, када су црвено-бели запретили након прекида. Катаи је извео ударац из угла и послао лопту дубоко у казнени простор, а након гужве на петерцу, Срнић је први стигао до лопте, али је био непрецизан. Пет минута касније, украјински тим је након брзе контре стигао до вођства. Мајкон је послао дугу лопту у шеснаестерац наше екипе, где се нашао Мудрик, који је главом савладао Поповића за вођство противничке екипе. Већ у 18. минуту, Нерес је дуплирао предност Шахтјора. Мајкон је извео слободан ударац и погодио пречку, а први до лопте стигао је управо Нерес, који је погодио за други гол украјинског тима.

Ново узбуђење уследило је у 23. минуту. Након гужве у казненом простору Шахтјора, лопта је стигла до Катаија, који је изборио позицију и „гађао“ са ивице шеснаестерца, али је чувар мреже противника ипак одбранио и спречио промену резултата. Наставили су црвено-бели да притискају противничку дефанзивну линију, па је тако у 32. минуту виђена нова прилика за нашу екипу. Иванић је фаулиран након сјајно истрчаног контра напада, а крај лопте је стао Катаи. „Опалила“ је Звездина „десетка“ са двадесетак метара, али је живи зид спречио промену резултата. Седам минута касније виђена је најбоља прилика за наше фудбалере. Катаи је послао сјајну дугу лопту пред гол Шахтјора, а Охи је одлично побегао својим чуварима и из прве „пуцао“ у леву страну гола, али је Трубин уз крајње напоре спречио промену резултата. У 41. минуту, поново је норвешки интернационалац могао да смањи резултат. Родић је сјајно спустио лопту на пет метара од гола, а управо Охи је добро „гађао“ главом уз десну стативу, али је голман противника поново реаговао и одбранио његов шут.

Наставили су црвено-бели фудбалери са притиском и од почетка другог дела игре, покушавајући да продорима по страни створе прилику за промену резултата. Труд изабраника Дејана Станковића исплатио се у 58. минуту, а у стрелце се уписао Драговић. Катаи је центрирао дубоко у шесанестерац, а на другој стативи највиши у скоку био је Охи, који је из тешке позиције сјајно шутирао главом. Лопта се од стативе одбила управо до Драговића, а аустријском репрезентативцу није било тешко да лопту спроведе у празну мрежу и смањи резултат. Само два минута касније, и Иванић је могао да се упипе у стрелце. Гајић је „пробио“ по десном боку и центрирао, лопта је након одбијанца стигла до Иванића, којем је мало недостајало да из незгодне ситуације погоди, али је лопта завршила на спољном делу мреже.

Добра игра наших фудбалера наставила се и након гола, а већ у 68. минуту Охи је успео да поравна резултат. Након гужве на ивици казненог простора, лопта је стигла до Драговића, који је упутио оштру лопту на петерац, где се управо Охи снашао у стилу најбољих светских нападача и клизећим стартом спровео лопту иза леђа Трубина за изједанчење. Четири минута касније, противнички тим поново стиже до вођства. Након брзе контре, Нерес је са дистанце шутирао и погодио даљи угао за трећи гол украјинског тима. Ново узбуђење виђено је у 78. минуту. Бакајоко је добрим продором по левом боку ушао у шеснаестерац, где је обиорен, а главни арбитар је без размишљања показао на белу тачку. Павков је преузео одговорност и шутирао у леву страну, а голман противника прочитао његову намеру и спречио ново изједначење. Разиграни су били млади Станковић и Ибрахим који су добили шансу у завршници, међутим, до промене резултата није дошло.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама