Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвена звезда дочекује милански Армани (уторак, 19)

Кошаркаши Црвене звезде мтс само један дан након победе над Морнаром, дочекаће екипу АX Армани Милано у утакмици 24. кола Евролиге.

Прва утакмица овог „дуплог кола“ за коју влада велико интересовање, игра се у уторак од 19 часова у хали „Александар Николић“.

Црвено-бели су поражени у првом мечу сезоне у Милану, и то је уједно био први пораз нашег клуба у историјату дуела са славном екипом са севера Италије.

Пред овај меч црвено бели су забележили важне победе над екипама Цедевита Олимпије и Морнара у регионалној лиги, а посебну вредност има први тријумф црвено-белих у Пиреју претходног четвртка.

Ритам је изузетно напоран и меч са Арманијем биће први у дуплом колу које очекује Црвену звезду:

– Милано је једна од најбољих екипа у такмичењу, играју одлично, имају сјајан резултат и у борби су за сам врх табеле. Може се очекивати да дођу до саме завршнице, у којој су били и прошле године Чини се да су јачи и још квалитетнији него што је то било претходне сезоне. Трудићемо се да одиграмо добар меч, има ту пуно квалитета, и покушаћемо да одговоримо на то. Морамо свакако да будемо течнији у нападу, потребни су нам и неки лаки поени у овом мечу и видећемо шта ће то да донесе – рекао је тренер црвено-белих Дејан Радоњић.

Стефан Марковић: – Екипа Арманија има најшири ростер у Евролиги, велики изазов је пред нама и очекујем да ћемо уз подршку наших навијача и у нашој дворани доћи до доброг резултата. Ово је екипа коју су чинили искусни играчи, летос су подмладили екипу неким потписима и другим играчима, појачавали су се и током сезоне. Имају огроман избор, свакако искусна екипа која зна шта ради, али ми морамо да се фокусирамо на нашу игру и зна се каква је овде атмосфера – рекао је искусни Стефан Марковић.

Екипа Црвене звезде у четвртак игра већ други меч у Београду у истом термину од 19 часова, а противник је екипа Монака.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама