Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Jedno poluvreme nedovoljno za prekid negativne serije, Marselj slavio na 25.maju

Vaterpolisti Crvene zvezde poraženi su od Marselja na 25.maju u okviru 8.kola LEN Lige šampiona – 8:11 (3:1, 4:3, 0:4, 1:3).

Crveno-beli su odigrali odlično prvo poluvreme, potopili francuskog predstavnika, koji je u nastavku, ipak, uspeo da izdigne „glavu“ iznad vode, a zatim i odnese bodove u Provansu. Crvena zvezda je nastupila oslabljena za Gavrila Subotića i Filipa Gardaševića, Marselj za našeg Andriju Prlainovića.

Zvezda je nešto više od 50 sati posle utakmice sa Jugom ušla u utakmicu protiv ekipe koja je lider grupe B, zajedno sa Pro Rekom. I otvorila utakmicu savršeno. Već u prvom napadu Basara je matirao Lazovića, Mišović je spustio rampu, a u potpunosti je stopiran Ante Vukićević. Usledili su golovi Marka Radovića i drugi gol Basare sa pet metara, koji je anulirao Ante Vukićević 18 sekundi pre kraja prvog perioda igre za konačnih 3:1.

Ante Vukićević je na startu drugog perioda igre smanjio, Bue izjednačio na 3:3, a crveno-beli nadigrali Francuze u svakom segmentu u nastavku, agresivnom odbranom vratili prednost i zaradili ovacije publike. Basara je bio „prima violina“, dok je imao snage, dok je igrao, igrala je i ekipa. Prvo je pogodio Pješivac, Basara nadogradio prednost, a zatim asistencijom za Milojevića produžio seriju koju je prekinuo Vukićević na kratko, da bi Zvezdin kapiten Miloš Vukićević potvrdio prednost pred poluvreme 7:4.

Ipak, usledio je veliki pad. Nisu naši momci fizički mogli da pariraju Marselju, Basara je u odsustvu Subotića bio pod pritiskom, nije imao adekvatnu pomoć saigrača, što su gosti iskoristili. Velika „crna rupa“ je progutala odlično poluvreme. Serijom 4:0 u trećem kvartalu su preokrenuli rezultat i prelomili utakmici. Vernu, Bodegas, Vernuks i Ante Vukićević sa pet metara za 7:8 i potpuni preokret.

Seriju između dve četvrtine Francuza nastavio je Vernu, pogađali su Vukićević posle isključenja Radovića i Čučković za ukupnu seriju 7:0. Zvezdin post od 17 i po minuta bez gola prekinuo je Miloš Vukićević i postavio konačnih 8:11.

Ivan Basara je bio najefikasniji sa 3 gola, dva je postigao Miloš Vukićević, po jedan Marko Radović, Vuk Milojević i Stefan Pješivac.

Naredni meč u Ligi šampiona na programu je narednog meseca protiv Steaue na 25.maju.

CRVENA ZVEZDA – MARSELJ 8:11 (3:1, 4:3, 0:4, 1:3)
Beograd, bazen: „25.maj/MGM“. Gledalaca: 200. Sudije: Alesandro Severo (Italija) i Gernot Hajntšel (Nemačka). Igrač više: Crvena zvezda 2/4, Marselj 4/8. Peterci: Crvena zvezda 1(1), Marselj 2(2).

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić, Đurđić, Marković, Smiljević, Milojević 1, Pješivac 1, Basara 3(1), Rađen, Vukićević 2, Trtović, Radović, Ivanović. Trener: Aleksandar Filipović

MARSELJ: Lazović, Čučković 1, Olivon, Spaić, Vanpeperstrate, Vernu 2, Izdinski, Bue 1, Marion Vernuks 1, Kovačević, Vukićević 5(2), Bodegas 1, Hovhanisijan. Trener: Miloš Šćepanović

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama