Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Једно полувреме недовољно за прекид негативне серије, Марсељ славио на 25.мају

Ватерполисти Црвене звезде поражени су од Марсеља на 25.мају у оквиру 8.кола ЛЕН Лиге шампиона – 8:11 (3:1, 4:3, 0:4, 1:3).

Црвено-бели су одиграли одлично прво полувреме, потопили француског представника, који је у наставку, ипак, успео да издигне „главу“ изнад воде, а затим и однесе бодове у Провансу. Црвена звезда је наступила ослабљена за Гаврила Суботића и Филипа Гардашевића, Марсељ за нашег Андрију Прлаиновића.

Звезда је нешто више од 50 сати после утакмице са Југом ушла у утакмицу против екипе која је лидер групе Б, заједно са Про Реком. И отворила утакмицу савршено. Већ у првом нападу Басара је матирао Лазовића, Мишовић је спустио рампу, а у потпуности је стопиран Анте Вукићевић. Уследили су голови Марка Радовића и други гол Басаре са пет метара, који је анулирао Анте Вукићевић 18 секунди пре краја првог периода игре за коначних 3:1.

Анте Вукићевић је на старту другог периода игре смањио, Буе изједначио на 3:3, а црвено-бели надиграли Французе у сваком сегменту у наставку, агресивном одбраном вратили предност и зарадили овације публике. Басара је био „прима виолина“, док је имао снаге, док је играо, играла је и екипа. Прво је погодио Пјешивац, Басара надоградио предност, а затим асистенцијом за Милојевића продужио серију коју је прекинуо Вукићевић на кратко, да би Звездин капитен Милош Вукићевић потврдио предност пред полувреме 7:4.

Ипак, уследио је велики пад. Нису наши момци физички могли да парирају Марсељу, Басара је у одсуству Суботића био под притиском, није имао адекватну помоћ саиграча, што су гости искористили. Велика „црна рупа“ је прогутала одлично полувреме. Серијом 4:0 у трећем кварталу су преокренули резултат и преломили утакмици. Верну, Бодегас, Вернукс и Анте Вукићевић са пет метара за 7:8 и потпуни преокрет.

Серију између две четвртине Француза наставио је Верну, погађали су Вукићевић после искључења Радовића и Чучковић за укупну серију 7:0. Звездин пост од 17 и по минута без гола прекинуо је Милош Вукићевић и поставио коначних 8:11.

Иван Басара је био најефикаснији са 3 гола, два је постигао Милош Вукићевић, по један Марко Радовић, Вук Милојевић и Стефан Пјешивац.

Наредни меч у Лиги шампиона на програму је наредног месеца против Стеауе на 25.мају.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МАРСЕЉ 8:11 (3:1, 4:3, 0:4, 1:3)
Београд, базен: „25.мај/МГМ“. Гледалаца: 200. Судије: Алесандро Северо (Италија) и Гернот Хајнтшел (Немачка). Играч више: Црвена звезда 2/4, Марсељ 4/8. Петерци: Црвена звезда 1(1), Марсељ 2(2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић, Ђурђић, Марковић, Смиљевић, Милојевић 1, Пјешивац 1, Басара 3(1), Рађен, Вукићевић 2, Тртовић, Радовић, Ивановић. Тренер: Александар Филиповић

МАРСЕЉ: Лазовић, Чучковић 1, Оливон, Спаић, Ванпеперстрате, Верну 2, Издински, Буе 1, Марион Вернукс 1, Ковачевић, Вукићевић 5(2), Бодегас 1, Ховханисијан. Тренер: Милош Шћепановић

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама