Košarka Košarka/Najava utakmica

Crveno-beli preko Ciriha otputovali za Pirej

Košarkaši Crvene zvezde mts otputovali su u sredu u ranim jutarnjim časovima preko Ciriha za Atinu u kojoj će u četvrtak odigrati novu evroligašku utakmicu protiv Olimpijakosa.

Meč u dvorani „Mira i Prijateljstva“ u Pireju igra se od 20 časova, a sudiće je trojka: Herizuelo, Balaki Silva.

Iza crveno-belih je nekoliko teških dana i dve teške utakmice nakon povratka na teren posle tronedeljne pauze, a protivnik je Olimpijakos ekipa koja igra izvanredno na domaćem terenu i ima perfektan skor od 10 pobeda bez poraza na domaćem terenu!

Međutim vremena za analize velike i dramatične pobede u Ljubljani nema, ekipa je u utorak odradila samo trening oporavka nakom meča sa Cedevita Olimpijom, a zbog komplikovanih veza sa trenutno zavejanom Atinom put će trajati gotovo ceo dana:

– Raspored je takav kakav jeste. Posle dva meča koja smo imali, boravka u Francuskoj i Sloveniji tu smo danas i radimo malo na oporavku, već u sredu smo u Atini. Nismo igrali dobro protiv Asvela i napravili smo mnogo grešaka, atipičnih za nas koje krasi igra sa velikom energijom. U ovom trenutku mi nemamo tu energiju, što je potpuno objektivno i nismo na tom nivou na kojem smo bili i na kojem želimo ponovo da budemo – zastao je trener crveno-belih na trenutak i dodao.

– Za bolje stvari treba više treninga, vremena i utakmica. Raspored je takav da prostora za to nema, videćemo koliko će nam vremena biti potrebno da dođemo do tog nekog nivoa. Generalno je utisak da nismo na nivou na kojem smo bili i eto da budem precizniji – daleko smo od toga – započeo je trener crveno-belih i osvrnuo se na narednog protivnika Olimpijakos:

– O Olimpijakosu možemo da pričamo samo u superlativu. Odličan tim, igraju izvanredno, imaju dosta razloga da se nadaju pozitivnom rezultatu ove godine, da odu do završnice u Evroligi. Kao što sam rekao, mi smo primorani da razmišljamo samo o sebi, odnosno kako da prevaziđemo sve ovo na što bezbolniji način.

Nikola Ivanović bio je jedan od najzaslužnijih za važnu pobedu u Ljubljani:

– Znamo šta nas čeka u Pireju, ono što je zaista bitno jeste da se što pre vratimo u ritam i podignemo kvalitet. Nisam siguran da li ćemo pobediti Olimpijaksao, ali se nadam da ćemo dati sve od sebe i odigrati jednu dobru utakmicu -rekao je Ivanović i podsetio se prve utakmice u Beograd:

– Tada smo odigrali kvalitetnu utakmicu, kontrolisali smo veći tok susreta, uprkos tome što smo imali nekih grešaka, loših odluka i propusta u odbrani. Imali smo u prethodnom periodu dosta problma sa koronom, treba da se vratimo u ritam iz novembra i decembra. Videlo se na terenu da se mučimo u odbrani i napadu, ali najbitnije je da smo ponovo svi zdravo, da je 80 odsto ekipe uključujući i trenere preležalo koronu pa smo mirni – zaključio je Ivanović.

Trenutni skor Olimpijakosa je 12-7, crveno-beli su na 7-12, a ovo će biti 11.meč dva kluba trenutni skor je 7-3 za klub iz Pireja.

Ekipa Crvene zvezde vraća se u petak u Beograd, već u nedelju sledi meč sa Mornarom, a tokom naredne nedelje i duplo kolo Evrolige i mečevi sa Armanijem (utorak) i Monakom (četvrtak) u Beogradu.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama