Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Марибор 1:1 (1:1)

Фудбалери Црвене звезде су ремизирали резултатом 1:1 са екипом Марибора у оквиру првог контролног меча на припремама у Анталији. Меч је свакако обележио првенац Охија Омојунафа који већ по доласку у наш клуб показује да ће бити велико појачање за тим Дејана Станковића.

Црвена звезда – Марибор 1:1 (1:1)

Стадион: „Калиста“ Спортски центар, Анталија.

Стрелци: Охи у 27. минуту за Црвену звезду, а Мудрински у 19. минуту за Марибор.

Жути картон: Крстичић (Црвена звезда).

Црвена звезда: Поповић (од 46. Гордић), Гајић (од 63. Бакајоко), Ераковић (од 63. Ђурић), Панков (од 63. Саного), Гобељић (од 63. Радуловић), Станић (од 46. Срнић), Крстичић (од 63. Станковић), Фалко (од 46. Живковић), Иванић (од 63. Н. Митуљикић), Катаи (од 63. Ибрахим), Охи (од 46. Павков).

Резерве: Гордић, Ђурић, Саного, Станковић, Срнић, Бакајоко, Радуловић, Н. Митуљикић, Живковић, Ибрахим, Павков.

Марибор: Југ, Алвир, Штурм (од 68. Репас), Сикошек, Антолин, Вотсон, Милец, Макумбу, Митровић, Мудрински (од 68. Сирк), Жугељ.

Директно су кренули фудбалери Црвене звезде од самог старта меча, покушавајући да, продорима по боковима, створе претњу по гол словеначке екипе. Прва прилика виђена је већ у шестом минуту меча, а шансу да промени резултат имао је Радован Панков. Фалко је оборен на десном боку, а главни арбитар је без оклевања досудио прекршај над нашим фудбалером. Катаи је стао крај лопте и упутио квалитетан центаршут дубоко у казнени простор, а тамо је највиши у скоку био управо Панков који је гађао сјајно главом под пречку, али је голман противника крајним напорима успео да реагује и спречи промену резулатата.

Уследио је мало мирнији темпо на обе стране, а ново узбуђење виђено је у 19. минуту када је Мудрински погодио за Марибор. Након поготка, црвено-бели су кренули мало директније ка голу противника, а прилику за промену резултата имао је и млади Станић. Катаи је извео ударац из угла и упутио добру лопту на другу стативу, где се нашао управо талентовани Станић, али је одбрана противника у последњем тренутку успела да избаци лопту ван казненог простора. Није дуго требало изабраницима Дејана Станковића да стигну до изједначења. Ераковић је сјајно реаговао и пресекао напад противника на половини терена, а Крстичић је фантастично проиграо Охија који је био снажнији од двојице дефанзиваца, и у ситуацији један на један ударцем кроз ноге савладао голаман противничке екипе и тако поравнао резултат у 27. минуту.

Осам минута касније и Фалко се нашао у прилици да се упише у листу стрелаца. Након што је оборен на десној ивици казненог простора, управо Фалко је преузео одговорност и „опалио“ из слободног ударца, али је његов шут завршио преко гола, те се резултат није променио. Покушавали су Звездини фудбалери до полувремена да створе нову прилику за промену резултата, али се резултат до паузе ипак није мењао.

Други део меча почео је у истом ритму као и претходни, а већ у 49. минуту црвено-бели су могли да стигну до предности. Након гужве на ивици шеснаестерца Срнић је први стигао до лопте и снажно „пуцао“ у десну страну гола, али је чувар мреже противника успео то да одбрани. Сјајну прилику да се упише у листу стрелаца имао је поново Катаи у 62. минуту. Управо Звездина „десетка“ оборена је на двадесетак метара од гола, а главни арбитар је без размишљања досудио прекршај. Катаи је стао крај лопте и фантастично „опалио“ леву страну гола преко живог зида, али је пречка спречила да дође до промене резултата.

Шеф стручног штаба је у последњих тридесет минута меча одлучио да пружи пруилику и младим играчима, па су се тако на терену нашли и Ђурић, Станковић, Митуљикић, Ибрахим, као и брзоноги Радуловић. Диктирали су темпо и у наставку црвено-бели фуаблери, настојећи да кроз пас игру прионађу „рупу“ у одбрани противника. Ново узбуђење виђено је у 77. минуту, када се Павков нашао у прилици. Радуловић је након прекида послао одличан центаршут на петерац, где ја највиши био управо Павков који је шутирао главом, али је голман противничке екипе ипак успео то да одбрани. У сличној ситуацији пет минута касније нашао се и Живковић, али је његов шут главом завршио преко гола. Претили су фудбалери нашег тима до краја меча, најзапаженији је бивао Павков, али је меч завршен резултатом 1:1.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама