Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Izveštaji i analize

Prekinut negativan niz u Kraljevu, prvo mesto u pravim rukama

Košarkašice Crvene zvezde mts savladale su Kraljevo 78-75 (15-16, 21-25, 19-16, 23-18) u okviru 15.kola ŽKLS u kraljevačkoj Hali sportova.

Posle tri godine Zvezda je uspela da slavi u gradu na Ibru, u duelu prvoplasirane i drugoplasirane ekipe. U zanimljivoj i neizvesnoj utakmici, crveno-bele su u dramatičnoj završnici bile prisebnije i sigurnije, ostvarile timsku pobedu. Ni u trenucima kada je Kraljevo imalo prednost, Zvezda nije gubila ritam, a šampionski karakter je ponovo položio ispit.

U prvoj četvrtini videli smo česte promene rezultata, rezultatsku klackalicu i jake odbrane. Obe ekipe su propustile nekoliko prilika, otvorenih šuteva i zicera da se odlepe pred nastavak, a tek u finišu smo videli više poena. Posle dva i po minuta bez koša, Marija Todorović je prvom trojkom na meču i sa pet poena u završnici donela Kraljevu prednost, Kendrian Eliot pogodila za izjednačenje, a Aleksandra Račić bila polovična sa penala, što je bilo dovoljno za minimalnih 16-15 posle prvih deset minuta za Kraljevčanke.

Zvezda je krenula agresivnije u drugom periodu i serijom 9-2, uz šest poena Maše Janković, stigla do prednosti 18-24, ali i stala. Kraljevo je odgovorilo sa 7-0, a Nađa Nedeljkov sa dve vezane trojke sačuvala prednost na sredini četvrtine, (27-30). Izabranice Dragana Vukovića su kontrolisale razliku, ali je izostala prepotnatljiva energija i odbrana, i finiš je ponovo pripao Kraljevu. Anis Nortkros-Bejker je pokrenula svoju ekipu, serijom 8-0 su povele 37-34, Nađa Nedeljkov i Anđela Radović bile precizne sa penala, a Zvezda poklonila posed i poslednji napad protivniku, Nortkros-Bejker je prekinula pas, asistirala Mitrovićevoj koja je pogodila za 41-36 pred poluvreme. Kraljevo je završilo prvo poluvreme serijom 12-2.

Drugo poluvreme je otvorila trojkom Aleksandra Katanić, uzvratila je Milica Mitrović, a crveno-bele serijom 6-0, uz trojku Miline Mišeljić stigle do vođstva, (44-46). Do finiša smo gledali ponovo rezultatsku klackalicu, Zvezda je uspevala da održi ritam utakmice dobrim šutem za tri poena, (u trećoj četvrtini više trojki nego za celo poluvreme), ali je Kraljevo bilo dominatnije u reketu. Mini serijom je domaća ekipa stigla do prednosti pred poslednju četvrtinu, Jelena Jovanović je smanjila na 57-55.

Poslednji kvartal je doneo najviše uzbuđenja i dramatičnu završnicu. Nortkros-Bejker je pogodila za +7 (62-55), ali je Nađa Nedeljkov sa dve vezane trojke vratila Zvezdu u igru, a Maša Janković preuzela odgovornost i vratila prednost. U igri živaca i rezultatskoj klackalici Maša je uspevala da pogađa, kao i Dragana Gobeljić na suprotnoj strani. Problem za Dragana Vukovića su predstavljali po 4 faula Aleksandre Katanić i Maše Janković, ali su obe privele meč kraju. Zvezda je imala priliku da ranije završi utakmicu, ali tri od četiri penala nisu iskoristile, ali Milici Bojović nije zadrhtala ruka kada je zatrebalo i bila je precizna sa distance, dok je pod svojim košem dva puta odigrala sjajno u defanzivi i obezbedila Milini Mišeljić da posle defanzivnog skoka i faula potvrdi pobedum 75-78.

Nađa Nedeljkov 21 poen, Maša Janković 18, po 11 Milica Bojović i Milina Mišeljić, Aleksandra Katanić 8 skokova i 6 asistencija.

Sledi reprezentativna pauza, meč Crvena zvezda mts – Duga je odložen, a naš tim će takmičenje nastaviti u februaru.

KKŽ Crvena zvezda mts: Eliot 9 (4sk 1as), Naumčev (1as), Čorto (1sk), Zečević (1as), Katanić 6 (8sk 6as 1blk), Spasovski, Janković 18 (8sk 3as 4ukl 1blk), Nedeljkov 21 (4sk 3as 1ukl), Bojović 11 (4sk 2as 3ukl), Mišeljić 11 (2sk 3as 3ukl), Avlijaš (2sk 2as), Jovanović 2 (1as). Trener: Dragan Vuković.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Skoči na traku sa alatkama