Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Crveno-beli slomili otpor Šapčana u finišu za bitnu pobedu

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su Šabac drugog dana drugog turnira Regionalne lige na 25.maju – 14:12 (4:4, 2:2, 4:2, 4:4).

I po treći put u sezoni Zvezda je bila uspešnija od Šapca. Nakon pobeda u četvrtfinalu Kupa Srbije i 9.kolu Superlige, i u regionalnom takmičenju naš tim je stigao do pobede.

Efikasna utakmica, sa dosta igrača više i odbrana golmana i pored 26 golova. Šabac je zahvaljujući raspoloženim Ognjenu Stojanoviću i Savu Ćetkoviću do kraja bio ravnopravan protivnik, a naš tim je golovima Marka Radovića i Dušana Trtovića došao do bitnog trijumfa.

I pored dobrog starta crveno-beli nisu uspeli da već u prvoj četvrtini dođu do prednosti. Zvezda je povela 3:1, ali je Šabac preko Ćetkovića anulirao minus i stigao do egala nakon osam minuta igre – 4:4. Drugi period doneo nova dva vođstva Crvene zvezde, Radović i Gardašević su donosili 5:4 i 6:5, ali su Ognjen Stojanović i Savo Ćetković postavili 6:6 za poluvreme.

Nakon dugog perioda bez gola, Zvezda je pogađala stativu i prečku preko Markovića i Radovića, Mišović u tri navrata odlično intervenisao, Šabac je stigao do prve prednosti preko raspoloženog Ćetkovića, ali je Subotić odmah uzvratio sa dva lepa gola i vraća Crvenu zvezdu u vođstvo na tri minuta do kraja treće deonice, (8:7). Šabac je pokušao da ponovo izjednači preko Ćetkovića, Mišović je bio na visini zadatka, a Pješivac šraubom doneo 9:7. Do kraja četvrtine pogađali su Gardašević i Kopcev za 10:8 pred poslednji kvartal.

Šabac nije odustajao ni u poslednjem kvartalu. Stojanović i Tankosić su bili precizni odmah na startu, da bi Ćetković doneo izjednačenje 12:12. Radović i Trtović u 48 sekundi pre kraja potvrdili su bitan trijumf za naš tim.

Najefikasniji sa 4 gola bio je Subotić, po dva puta su bili precizni Tankosić, Radović, Gardašević i Pješivac.

Remijem Jadrana iz Herceg Novog i Radničkog iz Kragujevca, koji je ponovo u samom finišu došao do vrednog boda, Crvena zvezda se osamila na petom mestu sa tri boda minusa u odnosu na aktuelnog regionalnog šampiona iz Kragujevca koji je trenutno na drugom mestu i bodom minusa od četvrtoplasiranog Jadrana iz Splita, kojeg očekuje duel sa Jugom.

U poslednjem meču drugog turnira sutra od 13.40, Crvena zvezda se sastaje sa Jugom.

CRVENA ZVEZDA – ŠABAC 14:12 (4:4, 2:2, 4:2, 4:4)

Beograd, bazen: „25.maj/MGM“. Gledalaca: 150. Sudije: Andrej Franulović i Dragan Štamparija (Hrvatska). Igrač više: Crvena zvezda 4/13, Šabac 6/11. Peterci: Crvena zvezda 1 (1).

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 2, Đurđić, Marković, Subotić 4, Milojević, Pješivac 2, Basara, Rađen, Vukićević 1, Gardašević 2, Radović 2, Ivanović, Trtović 1. Trener: Mirko Vičević

ŠABAC: Filipović, Mitrović, Repanović, Kopcev 1, Maraš, Tonković, Stanić, Tubić, Žeželj, Stojanović 4, Vukadinović, Ćetković 7. Trener: Nenad Ličanin

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama