in memoriam Hokej Hokej/Vesti

Doviđenja, čika Rale!

Pre nešto više od dva meseca (14. novembra 2021.) napustila nas je jedna od najvećih hokejaških legendi jugoslovenskog i srpskog hokeja, Rašid Šemsedinović.

Čika Rale je bi jedna velika ljudina. Iskreno, od mnogih intervjua koje sam radio sa bivšim hokejašima Crvene zvezde, onaj sa čika Raletom mi je bio jedn od najdražih. Sva ta komunikacija i želja čika Raleta da izađe u susret sa informacijama, člancima, fotografijama, kao i njegova pozitivna energija, prosto me oduševila.

Nakon tog intervjua čika Rale i ja smo ostali u izuzetno dobrim odnosima, toliko dobrim da se znao često javljati porukama, pričati o hokeju, ali mi je od svega najdraže to što me je uvek zvao dobrim sportskim prijateljem kojeg nije zaboravio.

Poslednji put, jednu takvu poruku poslao mi je polovinom septembra 2021. godine. Na moje poruke posle toga nije odgovorio, a ja nažalost nisam znao o čemu se radi sve do danas kad sam čuo da nas je tog 14. novembra čika Rale napustio. Svoje osećaje teško da mogu da prenesem ovim člankom u kome se, kao admin ovog portala (a i naš portal), opraštam od čika Raleta jer teško je preneti osećanja prema prijatelju tipkanjem na tastaturi.

Rašid Šemsedinović je ime koje se najviše vezalo za hokejaški klub Partizan. Tamo je proveo većinski deo svog hokejaškog života. Ali čika Rale je u srcu bio jedan ogroman Zvezdaš. Kada smo radili intervju i dotakli se momenta prelaska u Crvenu zvezdu, o tome je pričao sa ushićenjem. Na kraju krajeva, njegova želja je bila da svoju hokejašku karijeru završi u Crvenoj zvezdi, ali nažalost, nije mu se ispunila.

Ipak, siguran sam da je čika Rale gore, na nebu tom na kojem sija Zvezda Crvena.

Autor: Dario K./CZBG portal

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama